Hoe Maak Je Een Computertoetsenbord Schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Computertoetsenbord Schoon?
Hoe Maak Je Een Computertoetsenbord Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Computertoetsenbord Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Computertoetsenbord Schoon?
Video: Zo maak je een (mechanisch) toetsenbord gemakkelijk schoon | Tips u0026 Tricks 2024, Mei
Anonim

Als uw toetsenbord zijn presentabele uiterlijk heeft verloren en de toetsen slechter beginnen te werken vanwege het stof dat zich eronder heeft opgehoopt, haast u dan niet om naar de winkel te rennen en een nieuwe te kopen, want het oude toetsenbord kan met geïmproviseerde middelen.

Hoe maak je een computertoetsenbord schoon?
Hoe maak je een computertoetsenbord schoon?

instructies:

Stap 1

Eerst moet u het toetsenbord loskoppelen van de systeemeenheid. Het is noodzakelijk om alle toetsen te verwijderen, maar voordat u dit doet, is het raadzaam deze te fotograferen zodat het computertoetsenbord (letters en symbolen) duidelijk zichtbaar is op de foto. Hierdoor kunt u de knoppen na het reinigen eenvoudig opnieuw installeren, zonder de locatie te verwarren.

Stap 2

Het is beter om vanaf één rand te beginnen en geleidelijk naar het midden te gaan. De schroevendraaier moet dichter bij het midden onder de sleutel worden geschoven en de druk moet verticaal naar boven worden gericht. Meestal worden de toetsen met speciale klikelementen aan de toetsenbordbehuizing vastgemaakt, dus een beetje kracht is voldoende om ze eruit te trekken. Veeg de verwijderde sleutels af met een alcoholoplossing en droog ze grondig af door ze uit te spreiden op een papieren handdoek of een krant.

Stap 3

Draai de toetsenbordbasis om en tik er zachtjes op om eventueel opgehoopt stof eruit te schudden, stofzuig vervolgens de toetsenbordbasis en veeg deze af met een alcoholoplossing. Droog de basis.

Stap 4

Als alle onderdelen die van vuil zijn ontdaan droog zijn, kun je beginnen met monteren. Open de foto van het computertoetsenbord met de rangschikking van de toetsen en plaats volgens dit "spiekbriefje" de toetsen in de basis door er licht op te drukken. Begin aan het ene uiteinde om verwarring te voorkomen.

Stap 5

Sluit het toetsenbord aan op de systeemeenheid. Dat is het, nu kan het toetsenbord worden gebruikt.

Aanbevolen: