Waarom Is Mijn Windows-computer Zo Traag?

Waarom Is Mijn Windows-computer Zo Traag?
Waarom Is Mijn Windows-computer Zo Traag?

Video: Waarom Is Mijn Windows-computer Zo Traag?

Video: Waarom Is Mijn Windows-computer Zo Traag?
Video: Waarom is een computer soms zo traag? (1/5) 2024, Mei
Anonim

Bijna elke gebruiker stelt zichzelf deze vraag, want niemand wil wachten tot een programma, bestand of map opent, een pagina op internet wordt geladen, de slimste machine opstart. Laten we eens kijken naar de meest voorkomende oorzaken van pc-vertragingen.

Waarom is mijn Windows-computer zo traag?
Waarom is mijn Windows-computer zo traag?

1. Probeer te onthouden - is het altijd zo geweest, of kun je stellen dat wanneer een computer in je huis verscheen, deze gewoon "vloog"?

Als er altijd langzaam gewerkt is, kunnen we gerust stellen dat dit de mogelijkheden van de apparaten zijn en dat de computer alleen sneller kan werken als je minder veeleisende software gebruikt. Anders moet u het besturingssysteem opschonen, met name het opstarten, de browsercache, ongebruikte programma's en verouderde bestanden verwijderen. Verwijder alle "decoraties" van het systeem - extra geïnstalleerde panelen op het bureaublad, selecteer het eenvoudigste Windows-ontwerp, verwijder alle visuele effecten. Defragmenteer uw harde schijf regelmatig.

2. De prestaties van uw computer of laptop kunnen afnemen als u uw besturingssysteem hebt gewijzigd naar een moderner besturingssysteem. Het is geen geheim dat Microsoft actief nieuwe versies van Windows uitbrengt, en elke keer dat nieuwe versies van het besturingssysteem meer en krachtigere hardware nodig hebben om snel te werken. Om de computer in een dergelijke situatie snel te laten werken, hoeft u alleen maar terug te gaan naar een eerdere versie van Windows (downgrade).

Ook moet u, indien mogelijk, op zijn minst een kleine upgrade van uw computer uitvoeren - koop extra RAM (als er vrije slots zijn voor installatie of als er te kleine RAM-sticks zijn geïnstalleerd), koop een snellere processor (vergeet niet dat het niet elke processor voor je moederbord werkt!), kan het ook geen kwaad om de harde schijf te vervangen door een snellere en grotere.

3. Systeeminstellingen hebben ook een aanzienlijke invloed op de snelheid van de werking. Een van de instellingen is de grootte van het wisselbestand, waarvan de grootte door een ongeletterde gebruiker de pc zal vertragen.

4. Virussen kunnen uw computer ook ernstig vertragen. Het is absoluut noodzakelijk om uw computer constant te controleren met een antivirusprogramma, geïnfecteerde bestanden te verwijderen of te desinfecteren die ermee worden gevonden. Open geen verdachte e-mails, en nog meer, download de bijgevoegde bestanden niet (en open ze ook niet).

5. De snelheid van de pc kan worden beïnvloed door een onjuiste werking van het koelsysteem. Als door software (verschillende temperatuurmonitoren) oververhitting van pc-componenten wordt gedetecteerd, moeten preventieve maatregelen worden genomen om stof en vuil van de computer- of laptopbehuizing te verwijderen en, indien nodig, de koelpasta te vervangen.

Aanbevolen: