Waarom Internet Traag Is En Hoe Dit Op Te Lossen?

Waarom Internet Traag Is En Hoe Dit Op Te Lossen?
Waarom Internet Traag Is En Hoe Dit Op Te Lossen?

Video: Waarom Internet Traag Is En Hoe Dit Op Te Lossen?

Video: Waarom Internet Traag Is En Hoe Dit Op Te Lossen?
Video: Waarom is mijn wifi traag, waar ligt dat aan? Waarom de MCS waarde je hier antwoord op geeft... 2024, Mei
Anonim

Letterlijk 10 - 15 jaar geleden was internet een luxe die maar weinig mensen zich konden veroorloven. Een paar - drie liedjes, een korte film, een tekenfilm of een korte wandeling op sociale netwerken - dat is alles wat een gewone gebruiker zich kan veroorloven. Op dit moment is snel internet geen luxe, maar een kans voor volwaardige communicatie, werk, online winkelen, enzovoort. Maar soms gebeurt het dat met een breedbandverbinding en onbeperkt verkeer de snelheid daalt, waarom gebeurt dit?

Waarom internet traag is en hoe dit op te lossen?
Waarom internet traag is en hoe dit op te lossen?

Voordat u een provider belt en uw woede over hem uit, moet u proberen de reden te vinden in de computer of gekoppelde apparaten.

Als de tabbladen langzamer worden vernieuwd en de overgang tussen browsers een paar minuten duurt in plaats van een paar seconden, ligt het probleem mogelijk in de software. De meeste gewone mensen geloven dat al het werk op internet is verbonden met de browser, dat wil zeggen, het programma waarmee u door sites bladert. Maar weinig mensen weten dat er programma's zijn die op de achtergrond draaien en een deel van het verkeer overnemen, dit kunnen Skype, ICQ of QIP en andere instant messengers zijn.

Als er geen andere applicaties open zijn en de snelheid daalt in een bepaalde browser, dan is het logisch om deze bij te werken naar een nieuwere versie of de voorkeur te geven aan een andere browser. Als je geen nieuwe wilt installeren, kun je je verdiepen in de instellingen van de bestaande. Ga hiervoor naar de instellingen, zoek het "aanvullende" item en kijk of er een vinkje staat tegenover het item "Internettoegang via een proxyserver", het mag niet op een stationaire computer staan. En staat daar een vinkje, dan kan dit de reden zijn voor de afname van de snelheid van internet. Plug-ins kunnen de oorzaak zijn van trage browserprestaties. Natuurlijk moet u ze uitschakelen en vervolgens de snelheid van de browser controleren.

Soms wordt in de instellingen van het besturingssysteem standaard automatisch bijwerken geschreven, waarna Windows vanzelf begint te updaten en de verbindingssnelheid natuurlijk daalt. Voor de meeste besturingssystemen kan automatisch bijwerken handmatig worden uitgeschakeld. Naast het updaten van besturingssystemen, kunnen browsers en sommige programma's ook worden bijgewerkt. U kunt deze functies ook zelf uitschakelen.

Als er geen antivirusprogramma op de pc is geïnstalleerd, is het goed mogelijk dat de computer is aangevallen door kwaadaardige virussen die de harde schijf hebben bezet en een grote hoeveelheid verschillende informatie hebben gedownload. Om er zeker van te zijn dat er geen virussen aanwezig zijn, moet u een scan uitvoeren met een antivirusprogramma. In ernstige gevallen is een volledige herinstallatie van Windows vereist.

Het gebeurt zo dat op één computer een snel internet is aangesloten, met een gegevensoverdrachtsnelheid tot 100 m / bit per seconde, maar wanneer een router wordt aangesloten, daalt de snelheid onmiddellijk. Het is noodzakelijk om de kenmerken van een wifi-router te vinden en te zien wat de maximale uitvoersnelheid is, het is goed mogelijk dat deze slechts 50 M / bit geeft in plaats van de voorgeschreven 100. Er zijn ook mechanische beschadigingen aan kabels die niet zichtbaar voor het oog, waardoor de snelheid wordt verlaagd, of zelfs helemaal het internet wegvalt. In de meeste gevallen kunt u niet zonder de hulp van een specialist.

Het gebeurt zo dat de verbindingssnelheid alleen daalt bij slecht weer, bijvoorbeeld bij hevige regen of zware sneeuwval, in dit geval is de kans het grootst dat de provider de schuld krijgt of storingen in zijn apparatuur. Overigens hebben sommige providers verkeersbeperkingen na het downloaden van een bepaalde hoeveelheid informatie. De uitweg in deze situatie is om het tarief, en mogelijk de aanbieder zelf, te wijzigen.

Bij gebruik van een wifi-router in laptops of tablets kan de snelheid beperkt zijn door externe interferentie, bijvoorbeeld radiogolven van een ontvanger of magnetron. In dit geval zou de enige juiste oplossing zijn om over te schakelen naar een bekabelde verbinding.

Zelfs met een hoge snelheid en een goede verbinding wordt informatie van de torrent erg langzaam gedownload. Waarom gebeurt dit? Wanneer de download vanaf de server plaatsvindt, is de snelheid meestal hoog, maar downloaden van een torrent-site is een beetje anders, hier worden bestanden gedownload van de pc van andere gebruikers en, natuurlijk, de downloadsnelheid hangt af van de distributiesnelheid van een bepaalde bron. Hoe meer mensen deze of die film of dat programma verspreiden, hoe hoger je downloadsnelheid zal zijn. Films, programma's of games met een groot volume kun je het beste 's nachts downloaden.

Aanbevolen: