Hoe Maak Je Een Netwerk Van Twee Computers

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Netwerk Van Twee Computers
Hoe Maak Je Een Netwerk Van Twee Computers

Video: Hoe Maak Je Een Netwerk Van Twee Computers

Video: Hoe Maak Je Een Netwerk Van Twee Computers
Video: Informatica - Netwerken 2024, April
Anonim

Soms is het nodig om meerdere computers op een netwerk aan te sluiten. De redenen voor deze behoefte variëren. U moet bijvoorbeeld bestanden overschrijven of u hoeft alleen maar een verbinding tussen computers tot stand te brengen.

Hoe maak je een netwerk van twee computers
Hoe maak je een netwerk van twee computers

Noodzakelijk

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Eerst moet u ervoor zorgen dat de stuurprogramma's voor netwerkkaarten op de computers zijn geïnstalleerd. Ga hiervoor naar het menu "Start", klik met de rechtermuisknop op "Deze computer" en ga naar het gedeelte "Eigenschappen".

Stap 2

Open nu het tabblad "Apparatuur".

Stap 3

Ga naar het gedeelte "Apparaatbeheer".

Stap 4

Als u vraagtekens in de lijst ziet verschijnen, zijn niet alle componenten geïnstalleerd. Plaats in dat geval de driverschijf en klik op "Apparaatstuurprogramma's bijwerken". Na het installeren van de stuurprogramma's verschijnt een snelkoppeling "Local Area Connection" in het gedeelte "Netwerkverbindingen".

Stap 5

Nu moet u de crossover-kabel installeren. Nadat u de kabel hebt aangesloten, klikt u met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Local Area Connection". Selecteer in het menu dat wordt geopend het gedeelte 'Eigenschappen'. Selecteer op het tabblad "Algemeen" "Internet Protocol TCP / IP" -> "Eigenschappen".

Stap 6

Vink vervolgens "Gebruik het volgende IP-adres" aan. En we registreren het IP-adres op de eerste computer: 192.168.0.1. Daarna moet het subnetmasker zelf worden bepaald.

Stap 7

We registreren het IP-adres: 192.168.0.2 op de tweede computer, sla de wijzigingen op. De netwerkconfiguratie is voltooid.

Aanbevolen: