Hoe De Cache Op De Laptop Te Wissen

Inhoudsopgave:

Hoe De Cache Op De Laptop Te Wissen
Hoe De Cache Op De Laptop Te Wissen

Video: Hoe De Cache Op De Laptop Te Wissen

Video: Hoe De Cache Op De Laptop Te Wissen
Video: How to Clear All Cache in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Alles wat in uw browser wordt weergegeven: afbeeldingen, muziek, video's - dit zijn allemaal materialen die vóór het afspelen op uw computer moeten worden opgeslagen in de vorm van tijdelijke bestanden. Als hun aantal begint te groeien, kan dit de prestaties en correctheid van het systeem beïnvloeden. De sectie die verantwoordelijk is voor het opslaan van tijdelijke informatie wordt de cache genoemd. Om onaangename verrassingen te voorkomen, moet de cache worden gewist.

Hoe de cache op de laptop te wissen
Hoe de cache op de laptop te wissen

instructies:

Stap 1

Het wissen van de cache op een laptop en op een desktopcomputer is precies hetzelfde. U gebruikt dezelfde programma's (internetbrowsers) die op een vergelijkbare manier worden bediend.

Stap 2

Het wissen van de cache in Internet Explorer gaat als volgt. Selecteer in het contextmenu het tabblad "Service". Zoek het item "Internetopties". Er wordt een venster geopend waarin u het tabblad "Algemeen" moet selecteren, er is een regel "Browsegeschiedenis" en klik erop onder de knop "Verwijderen". Vink in het nieuwe venster het vakje aan naast de "Tijdelijke internetbestanden" (kopieën van webpagina's, afbeeldingen en mediabestanden die zijn opgeslagen om het opnieuw bekijken te versnellen).

Stap 3

Om de cache in de Opera-browser te verwijderen, opent u het menu "Algemene instellingen". U kunt op de toetscombinatie Ctrl + F12 drukken, u kunt dit venster oproepen via het contextmenu van het tabblad "Instellingen". Selecteer in het venster "Instellingen" het tabblad "Geavanceerd" en onder de regel "Geschiedenis" in de lijst aan de linkerkant. Klik tegenover het opschrift "Disk cache" op de knop "Clear".

Stap 4

Als u een Google Chrome-browser heeft, klikt u op de moersleutelvormige voorraad in de rechterbovenhoek van het venster. De lijst wordt geopend, zoek het item "Extra" erin en selecteer vervolgens het opschrift "Gegevens op bekeken pagina's verwijderen". In het venster "Browsegegevens wissen" dat verschijnt, vinkt u de regel "Cache wissen" aan en klikt u op de knop "Browsegegevens wissen".

Stap 5

Mozilla Firefox. Om de cache erin te wissen, selecteert u het menutabblad "Extra" en klikt u in de lijst die wordt geopend op de regel "Instellingen". Er wordt een nieuw venster geopend, ga naar het item "Privacy", waar u de regel "Persoonlijke gegevens" moet vinden. Naast dit item moet u op de knop "Nu wissen" drukken.

Stap 6

Om de opgeslagen cache in de Safari-browser te wissen, klikt u op de knop die verantwoordelijk is voor de instellingen. Het staat in de rechterbovenhoek van het browservenster. Selecteer "Safari opnieuw instellen" in de vervolgkeuzelijst. Klik vervolgens op "Cache wissen" en vervolgens op de knop "Reset".

Aanbevolen: