Een Laptop Aanzetten Zonder Batterij Without

Inhoudsopgave:

Een Laptop Aanzetten Zonder Batterij Without
Een Laptop Aanzetten Zonder Batterij Without

Video: Een Laptop Aanzetten Zonder Batterij Without

Video: How To Charge Laptop Without Charger - Charge A Laptop 2022, December
Anonim

Een oplaadbare batterij is een nogal kwetsbaar onderdeel van een mobiele computer. Om de levensduur van de batterij te verlengen, wordt aanbevolen dit apparaat niet te gebruiken, tenzij dit absoluut noodzakelijk is.

Een laptop aanzetten zonder batterij without
Een laptop aanzetten zonder batterij without

instructies:

Stap 1

Als je je laptop regelmatig thuis gebruikt, verwijder dan de batterij. Dit zorgt ervoor dat de batterij niet wordt verbruikt. Het feit is dat elke batterij is ontworpen voor een bepaald aantal laad- en ontlaadcycli. Hoe vaker u de batterij gebruikt, hoe sneller de cel uitvalt.

Stap 2

Zet uw mobiele computer uit. Zorg ervoor dat het besturingssysteem volledig is afgesloten. Sommige laptops schakelen het besturingssysteem na het indrukken van de aan / uit-knop in de slaapstand in plaats van uit te schakelen.

Stap 3

Koppel de voedingskabel los van de mobiele computer. Verwijder nooit de batterij terwijl de laptop is aangesloten op netstroom.

Stap 4

Draai de laptop om. Plaats de computerkap niet op een hard oppervlak. Ontdek het type batterijbevestiging. Nieuwere laptopmodellen gebruiken vergrendelingen die gemakkelijk met uw vingers naar achteren kunnen worden geduwd. Voer deze actie uit. Haal de batterij uit de behuizing.

Stap 5

Bij relatief oude mobiele computers kan de batterij zich in een aparte lade bevinden. Draai een paar schroeven los en verwijder het deksel van het compartiment. Verwijder de batterij.

Stap 6

Sluit de voeding aan op de laptop en sluit vervolgens de adapter aan op netstroom. Volg deze procedure altijd in de aangegeven volgorde. Dit is vooral belangrijk bij het werken zonder batterij.

Stap 7

Uw computer is nu klaar voor gebruik. Vergeet niet dat de batterij van een mobiele computer fungeert als spanningsstabilisator. Zorg voor een ononderbroken stroomvoorziening. Verbind je laptop via deze apparatuur met het netwerk.

Stap 8

Deze aanpak voorkomt schade aan laptopcontrollers tijdens plotselinge stroompieken. Bovendien kunt u in het geval van een stroomstoring het besturingssysteem en specifieke programma's gracieus afsluiten.

Populair per onderwerp