Hoe Nummers Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Nummers Op Een Laptop Uit Te Schakelen
Hoe Nummers Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe Nummers Op Een Laptop Uit Te Schakelen

Video: Hoe Nummers Op Een Laptop Uit Te Schakelen
Video: 5 Best Ways to Get Louder and Better Sound on Windows 10 | Guiding Tech 2024, Mei
Anonim

Soms moet u extra toetsenbordfuncties uitschakelen, zoals het invoeren van numerieke waarden. Op laptops kunnen deze knoppen als een apart blok of op gewone toetsen worden geplaatst met behulp van de sneltoetsschakelfunctie.

Hoe nummers op een laptop uit te schakelen
Hoe nummers op een laptop uit te schakelen

Het is nodig

Laptop (netbook) van elk model

instructies:

Stap 1

Op dit moment gebruiken laptops twee opties voor het invoeren van cijfers vanaf het toetsenbord: met behulp van de numerieke strook, die zich boven de letters bevindt, en ook met behulp van een extra toetsenblok. Als de eerste optie door bijna iedereen wordt gebruikt, is de tweede optie alleen beschikbaar voor degenen die een toetsblok hebben (vaak een NumLock-toetsenbord genoemd). Het wordt gebruikt om snel een groot aantal getallen in te voeren - een uitkomst voor accountants en andere mensen wiens beroep het invoeren van getallen inhoudt.

Stap 2

Het tweede type toetsenbord wordt uitgeschakeld met behulp van de NumLock-indicatortoets. Druk erop en controleer de werking van deze toets: de nummers zouden automatisch moeten veranderen naar het navigatiesysteem. De status van dit toetsenbord kan worden gecontroleerd door de indicator: als deze brandt, betekent dit dat de digitale modus is ingeschakeld, anders de navigatiemodus. Het is ook vermeldenswaard dat terwijl de indicator aan is, u navigatie kunt gebruiken - om dit te doen, houdt u de Shift-toets ingedrukt.

Stap 3

Houd er echter rekening mee dat de werking van deze toets anders kan zijn. Dit gebeurt wanneer speciale hulpprogramma's zijn ingebouwd in de tools van besturingssystemen. Een voorbeeld is de mogelijkheid om deze indicator te gebruiken als markering voor de huidige lay-out. Wanneer u één lay-out selecteert, is deze indicator aan, terwijl de andere lay-out precies het tegenovergestelde effect heeft.

Stap 4

Vergeet niet dat een groot aantal mobiele apparaten die tegenwoordig worden geproduceerd geen extra toetsenbord hebben. Alternatieve invoer van nummers kan worden gedaan met behulp van sneltoetsen. Druk op de Fn-toets en de gewenste toets met een cijfersymbool. Hier wordt het uitschakelen gedaan door op de NumLock-toets te drukken, indien beschikbaar, en eenvoudig op de Fn-functietoets te drukken.

Aanbevolen: