Hoe Maak Je Een Koeler Schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Koeler Schoon?
Hoe Maak Je Een Koeler Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Koeler Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Koeler Schoon?
Video: How to clean and sanitize a water cooler 2024, Mei
Anonim

Bij gebruik van een computer is deze gedeeltelijk versleten, dit is voor velen geen geheim meer. Er komt een moment waarop het bekende geluid van de ventilatoren van de systeemeenheid begint te groeien en verandert in een licht gezoem. Dit suggereert dat het nodig is om de koeler schoon te maken, omdat: de stoflagen zorgen voor veel stress bij het afwikkelen. Eigenlijk komt dit gezoem door de verhoogde belasting van de koeler.

Hoe maak je een koeler schoon?
Hoe maak je een koeler schoon?

Noodzakelijk

"+" Schroevendraaier, wattenstaafjes, machineolie

instructies:

Stap 1

Sinds de oudheid zijn er 2 ventilatoren in de ingewanden van de systeemeenheid: in de voeding en op de processor. Daarna begonnen ze de standaarduitrusting aan te vullen met een ventilator voor harde schijven. Meer recentelijk zijn videokaarten ook uitgerust met ventilatoren. Eerst moeten we de systeemeenheid demonteren: draai de eenheid naar u toe met de achterkant en gebruik de "+" schroevendraaier om de 2 schroeven los te draaien. Druk op de zijklep en schuif deze naar voren.

Stap 2

Nu moeten we uitzoeken welke van de koelers een karakteristiek geluid geeft, d.w.z. zoveel mogelijk verstopt. Om dit te doen, zet u de computer aan en luistert u met het deksel van de systeemeenheid open naar het gezoem van de ventilatoren. Nadat u het gewenste element van het systeem hebt bepaald, schakelt u de computer uit en koppelt u deze los van de stroom. Meestal zijn de motoren van videokaarten gevoelig voor snelle verstopping. Beschouw een voorbeeld van het schoonmaken van een ventilator op een videokaart.

Stap 3

Koppel de grafische kaart los van het moederbord. De videokaart bevindt zich in de regel het dichtst bij de rest van de processor en is bevestigd aan een extra vergrendeling. Laat de videokaart voorzichtig los en beoordeel de mate van verstopping. Wat u zult zien, kan hoogstwaarschijnlijk worden beschreven met de woorden: "hier heeft niemand voet gezet."

Stap 4

Gebruik een stofzuiger om grof stof te verwijderen. Doe dit zonder de koeler van de grafische kaart te verwijderen. Zodra je koeler begint te draaien, is het klaar.

Stap 5

Nu moet je de koeler loskoppelen van de videokaart. Gebruik hiervoor een horlogeschroevendraaier of een scherp keukenmes. Draai de 4 kleine schroeven in de hoeken van de ventilator los. Koppel de voedingskabel van de ventilator los.

Stap 6

Voer na het verwijderen van de koeler het stofzuigen opnieuw uit. Gebruik een wattenstaafje om de ventilatorbladen schoon te maken. Veeg ook alle videokaartcontacten schoon met dit wattenstaafje.

Stap 7

De laatste stap bij het reinigen van de koeler van uw grafische kaart is het smeren van de motor. Op de ventilator zit een ronde sticker; de binnenkant zit er altijd onder verstopt: de ventilatoras en het lager. Doe er een druppel machineolie op en plak de gegomde papieren cirkel terug. De montage van alles wat gedemonteerd is, gebeurt in omgekeerde volgorde. Neem ook even de tijd en stofzuig alle onderdelen van uw computer.

Aanbevolen: