Hoe UltraISO Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe UltraISO Werkt
Hoe UltraISO Werkt

Video: Hoe UltraISO Werkt

Video: Hoe UltraISO Werkt
Video: Как построить Сферу Дайсона - Грандиозную Мегаструктуру 2024, Mei
Anonim

Tegenwoordig bieden fabrikanten veel programma's voor het werken met schijfopslagmedia. Sommige zijn ontworpen voor het branden van schijven, andere voor het maken van afbeeldingen en andere zijn universeel. Een van de meest populaire multitasking-software is UltraISO.

Hoe UltraISO werkt
Hoe UltraISO werkt

Noodzakelijk

Computer waarop UltraISO is geïnstalleerd

instructies:

Stap 1

Open het programma door te dubbelklikken op de snelkoppeling. Op het bovenpaneel van het programmavenster bevinden zich knoppen om met schijven te werken: "Branden", "Een afbeelding maken", "Opslaan", enz. Om bestanden naar een schijf te schrijven met behulp van het UltraISO-programma, plaatst u een schijf van de vereiste grootte in het station.

Stap 2

Het programma is al actief, u hoeft alleen nog de bestanden te selecteren die u nodig hebt. Klik in het programmamenu op "Bestand" - "Openen" en selecteer de gewenste bestanden, of open de map waarin de gewenste bestanden zijn opgeslagen. Sleep ze met de muis naar het programmavenster. Het programmapaneel toont het volume dat door de bestanden wordt ingenomen. Zorg ervoor dat de hoeveelheid opgenomen informatie niet groter is dan de schijf zelf.

Stap 3

Klik op de knop "Schijf branden". Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u de schijf kunt selecteren die u wilt branden, evenals de schrijfsnelheid. De instellingen worden automatisch ingesteld, maar u kunt de opnamesnelheid maximaal instellen of juist verlagen. Klik op de knop "ok" en wacht tot de schijf klaar is met branden.

Stap 4

Met UltraISO kunt u een schijfkopie maken. Deze functie is handig bij het maken van een afbeelding van opstartbare schijven, bijvoorbeeld die tijdens het spel zijn gemaakt. Om dit te doen, plaatst u de schijf waarvan u een image wilt maken in het station. Klik op de knop Cd-image maken op het programmapaneel. Selecteer in het geopende venster "Cd-/dvd-afbeelding maken" de map waarin u de afbeelding wilt opslaan en het formaat van de afbeelding. Klik na de geselecteerde instellingen op de knop "Maken". Na voltooiing van het creatieproces bevindt de afbeelding zich in de geselecteerde map.

Stap 5

Vervolgens kunt u de gemaakte afbeelding op schijf branden. Voeg het afbeeldingsbestand op een vertrouwde manier toe aan het venster. Selecteer de Burn CD Image … knop in het menu. De volgende parameters worden weergegeven in het venster dat wordt geopend: station, afbeeldingsbestandsadres en schrijfsnelheid. Voor een succesvol branden van schijven is het beter om niet de maximale snelheid te kiezen. Maar de wachttijd zal natuurlijk toenemen. Klik op de knop "Opnemen" en wacht op het resultaat. Wanneer het proces is voltooid, wordt de cd-rom automatisch geopend en meldt de software dat het proces is voltooid.

Stap 6

Een erg handige functie van UltraISO is de mogelijkheid om een opstartbare Windows USB-flashdrive te maken. Om dit te doen, maakt u een image van de Windows-opstartschijf met behulp van het bekende schema. Steek de USB-stick in een USB-poort van uw computer. Controleer de schijf op onnodige bestanden en virussen voordat u gaat opnemen. Hiervoor is een 1 Gb flashdrive voldoende. Open het afbeeldingsbestand in het programma en selecteer "Boot" - "Burn hard disk" - "Burn" in het menu. Het programma selecteert een USB-flashstation en schrijft er een Windows-image naar. Selecteer vervolgens in het menu "Boot" "Burn hard disk" - "Burn", het opnameproces zal doorgaan. Het programma selecteert automatisch het USB-station als het nieuwe medium voor de Windows XP-image.

Aanbevolen: