Hoe De Archiver Werkt

Inhoudsopgave:

Hoe De Archiver Werkt
Hoe De Archiver Werkt

Video: Hoe De Archiver Werkt

Video: Hoe De Archiver Werkt
Video: Hoe werkt Instagram Archiveren? 2024, April
Anonim

Archivers zijn programma's die informatie in bestanden kunnen comprimeren. Met moderne archiveringsprogramma's kunt u meerdere bestanden in één archief combineren en de inhoud van dergelijke archieven bekijken. De grootte van het archief dat met hun hulp is gemaakt, blijkt veel kleiner te zijn dan de grootte van het originele bestand.

Hoe de archiver werkt
Hoe de archiver werkt

instructies:

Stap 1

Het algemene werkingsprincipe van de meeste archivers is gebaseerd op een algoritme dat in de jaren '80 van de vorige eeuw is ontwikkeld door de onderzoekers A. Lampel en J. Ziv. Met het algoritme van Ziv en Lampel kun je dubbele code in een bestand berekenen en zo de grootte verkleinen. Hiervoor wordt een woordenboek samengesteld uit datareeksen. De binaire code van het bestand bevat bijvoorbeeld de volgende combinatie: 101110111101110110011. Het is gemakkelijk te zien dat de code 1011 daarin meerdere keren wordt herhaald. De archiver detecteert een dergelijke code en schrijft deze slechts één keer naar het archief, en bij het uitpakken vervangt hij de code opnieuw op de benodigde plaatsen in het bestand.

Stap 2

Hoe goed de archiver het bestand zal comprimeren, hangt af van de grootte van het bronwoordenboek. Als het woordenboek te groot is, heeft dit invloed op de grootte van het archief. Als de grootte van het woordenboek te klein is, kunnen er fouten optreden in het gemaakte archief. U kunt de compressieverhouding van een bestand verhogen met behulp van entropiecodering (de zogenaamde Huffman-methode). Bij entropiecodering worden herhalende binaire chunks geschreven met behulp van een shortcode. In moderne archiveringssystemen wordt entropiecodering gebruikt als een aanvullende coderingsmethode.

Stap 3

Op Unix-systemen is gzip de meest populaire archiver. Deze archiver comprimeert gegevens verliesloos en is gebaseerd op het Deflate-algoritme. Compressie van bestanden vindt hier op twee manieren plaats: eerst worden dubbele stukjes code vervangen en vervolgens worden de tekens erin vervangen door nieuwe tekens met behulp van de Huffman-methode. Archivers voor Unix-systemen hebben een aantal nadelen. Ze zijn voornamelijk gericht op archieven die uit veel bestanden bestaan, dus het uitpakken van een enkel bestand is moeilijk. Dit komt omdat Unix-archiverings een archief zien als een continue reeks van alle bestanden die erin zijn verpakt. Het archief wordt gevormd op basis van de informatie in elk dossier.

Stap 4

Op Windows-systemen zijn archiveringsprogramma's zoals WinZip, 7-zip en WinRAR gebruikelijk. In tegenstelling tot Unix-systemen zijn deze archivers gericht op het werken met zowel individuele bestanden als met doorlopende archieven die uit veel bestanden bestaan. De meeste moderne Windows-archiverings "begrijpen" veel archiefformaten, ondersteunen codering en zijn in staat om zeer grote bestanden te comprimeren (de maximale bestandsgrootte voor de WinRAR-archiver is bijvoorbeeld meer dan acht miljard gigabyte).

Aanbevolen: