Hoe De Helderheid Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Helderheid Te Verhogen?
Hoe De Helderheid Te Verhogen?

Video: Hoe De Helderheid Te Verhogen?

Video: Hoe De Helderheid Te Verhogen?
Video: Hoe stoppen met je zorgen te maken? De oorzaak onthuld van zorgen maken. 2024, Mei
Anonim

Heel vaak is het beeld op het beeldscherm om verschillende redenen zwak. Tegelijkertijd is het onmogelijk om met behulp van één instelling de afbeelding in het videobestand en op de foto en op het gebruikelijke bureaublad te corrigeren. Maar in al deze situaties is het vrij eenvoudig om de helderheid van het beeld afzonderlijk te verhogen.

Hoe de helderheid te verhogen?
Hoe de helderheid te verhogen?

instructies:

Stap 1

Om een statische afbeelding, zoals een foto, helderder te maken, opent u deze met een viewer. Standaard Windows-programma's zijn hiervoor niet geschikt: ze hebben zelfs voor zo'n eenvoudige beeldbewerking geen functies. Als u wilt, vindt u echter nog een flink aantal andere programma's van dit soort op internet: ACDSee, FastStone Image, IrfanView - de meest voorkomende en verre van de enige in hun klasse. Afhankelijk van het geselecteerde programma zullen de menu-items en namen verschillen, maar in het algemeen komt de volgorde van uw acties om de helderheid te verhogen overeen met het volgende schema. Gebruik het IrfanView-programma als voorbeeld: selecteer het item Kleurcorrecties in het menu Afbeelding en verplaats in het venster dat verschijnt de schuifregelaar van de parameter Helderheid indien nodig. Klik vervolgens op OK en sla de afbeelding desgewenst opnieuw op.

Stap 2

Controleer de beschikbare weergave-instellingen op uw speler om de helderheid te verhogen bij het maken van een film. Menu-items en video-instellingen zijn voor elke speler anders. Over het algemeen moet u de video-uitvoerinstellingen vinden, die u zowel in het menu "Opties / Tools" als in het subitem "Video" kunt vinden. Gebruik VLC-player als voorbeeld om de helderheid te verhogen, ga naar het menu "Tools" en selecteer het item Uitgebreide instellingen … Ga in het venster dat verschijnt naar het tabblad "Video-effecten", vink de "Beeldinstellingen" aan en gebruik de schuifregelaar voor helderheid om nieuwe weergaveparameters in te stellen …

Stap 3

Als u niet tevreden bent met het algehele beeld op het computerscherm en niet met de kwaliteit van afzonderlijke bestanden en de beeldinstellingen op de monitor niet helpen, dan kunt u de helderheid verhogen met behulp van de instellingen van de videokaart zelf. Ga hiervoor naar de Beeldscherminstellingen via het Configuratiescherm en klik op de knop "Geavanceerd". Ga vervolgens (aan de hand van het voorbeeld van een Intel grafische kaart) naar het instellingentabblad van de videokaartparameters van de fabrikant. Selecteer vervolgens "Kenmerken" - "Kleurinstellingen". U ziet de al bekende schuifregelaar voor de helderheidsparameter uit de vorige stappen. Verplaats het en klik op "OK".

Aanbevolen: