Een Processor Repareren?

Inhoudsopgave:

Een Processor Repareren?
Een Processor Repareren?

Video: Een Processor Repareren?

Video: Een Processor Repareren?
Video: iPhone 13 Pro Motherboard Separation – The Hottest CPU? 2024, Juli-
Anonim

De centrale processor is een elektronisch apparaat dat de werking van een computer regelt. De processor voert de programmacode uit en bepaalt de functies van de computer bij het verwerken van informatie. Structureel kan het worden gemaakt in de vorm van een geïntegreerde microschakeling op een moederbord of een elektronische eenheid.

Een processor repareren?
Een processor repareren?

instructies:

Stap 1

Oververhitting van de processor leidt tot een onstabiele werking van de computer. In ernstige gevallen kan de CPU beschadigd raken. Om dit te voorkomen, dient u regelmatig preventief onderhoud aan de systeemeenheid uit te voeren. Haal de stekker van de computer uit het stopcontact, verwijder de hefschroeven en verwijder het zijpaneel.

Stap 2

Als de processor is gemaakt in de vorm van een chip (microschakeling), worden heatsinks en koelers gebruikt om warmte af te voeren. Het koellichaam ziet eruit als een batterij van aluminium of koperen platen die bovenop de CPU zijn gemonteerd. De koeler is een kleine ventilator die met schroeven aan het koellichaam is bevestigd. Zet de stofzuiger om uit te blazen en gebruik een luchtstroom om alle apparaten van de systeemeenheid te reinigen van stof, inclusief de radiateurvinnen.

Stap 3

Om de warmteoverdracht tussen de chip en het koellichaam te verbeteren, wordt een speciale koelpasta gebruikt. Als het koelvet opdroogt, neemt de thermische geleidbaarheid af en begint de processor oververhit te raken. Verwijder de radiator voorzichtig en veeg het contactgebied af met watten gedrenkt in alcohol. Reinig het chipoppervlak op dezelfde manier. Breng een druppel pasta met een diameter van 2-3 mm aan op de radiator en breng een dunne laag aan op het oppervlak. Vervang de radiator en zet vast.

Stap 4

De connector op het moederbord waarin de CPU-chip wordt gestoken, wordt een socket genoemd. Wanneer u probeert een processor in een socket te installeren, kunnen de pinnen van de microschakeling verbuigen of breken. Gebruik voor het uitlijnen van de lead een smal, hard voorwerp met een plat oppervlak, zoals een metalen liniaal of een medische naald.

Stap 5

Als de poot (pin) afbreekt, kun je proberen deze te lijmen. Steek een stuk koperdraad zo lang in de gewenste aansluiting van het stopcontact dat deze iets boven het oppervlak uitsteekt. Breng met een naald of een tandenstoker een druppel geleidende lijm van Kontakol aan op het contactkussentje van de chip, waarvan de draad is afgebroken, en steek de processor voorzichtig in de socket zodat het kussentje met de lijm stevig tegen de " prothese" van het been.

Stap 6

Zorg ervoor dat de Contactol de andere pinnen van de microschakeling niet raakt, anders ontstaat er kortsluiting tussen beide. Haal de gerepareerde processor niet voor de tweede keer uit de socket - het been kan weer afbreken.

Stap 7

Als u een niet-werkende processor heeft, kunt u de onderdelen ervan gebruiken voor reparatie. Scheid een van de draden ervan en plak deze op de processor die u probeert te herstellen. Een dunne naald met een geschikte diameter kan ook een "prothese" worden. Gebruik een draadknipper om op de gewenste lengte te knippen, vijl het bredere uiteinde met een vijl en lijm het op de processorpad.

Aanbevolen: