Hoe U De Temperatuur Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Temperatuur Van Uw Computer Kunt Achterhalen
Hoe U De Temperatuur Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U De Temperatuur Van Uw Computer Kunt Achterhalen

Video: Hoe U De Temperatuur Van Uw Computer Kunt Achterhalen
Video: How to Monitor CPU and GPU Temperatures on Windows 10 2024, Mei
Anonim

De temperatuur van een computer verwijst naar de temperatuur van de elementen waaruit de computer bestaat. In de regel is dit een processor, videokaart en harde schijf. De temperatuur van de computerelementen heeft een directe invloed op de prestaties, dus het is erg handig om de oververhittingsindicatoren te controleren. Bovendien is constante oververhitting van componenten een teken van storingen en een dreigend falen van de pc.

Hoe u de temperatuur van uw computer kunt achterhalen
Hoe u de temperatuur van uw computer kunt achterhalen

instructies:

Stap 1

Kies een speciaal programma. Soms, maar niet altijd, is informatie over de processortemperatuur beschikbaar via het BIOS. Maar om het systeem niet constant opnieuw op te starten, is het eenvoudiger om een analyseprogramma van derden te installeren. Onder de leiders valt de software genaamd AIDA64 op. Gelukkig, hoewel het programma betaald is, biedt het een gratis gebruiksperiode van 30 dagen.

Stap 2

Installeer het programma op uw computer. U kunt deze software downloaden van de officiële website. Zoals bij alle andere software voor Windows, moet het gedownloade pakket worden gestart en, volgens de instructies, op de gewenste locatie op de computer worden geïnstalleerd.

Stap 3

Nadat u het installatieproces hebt voltooid, moet u het programma openen en naar het item "Computer" gaan. AIDA64-software is een universele monitor waarmee u een grote hoeveelheid informatie over het systeem kunt achterhalen. Maar aangezien u de temperatuur van de computer moet weten, zou u het menu "Sensoren" moeten vinden. In het tweede menu van boven is een submenu waarin gegevens over de temperatuur van de systeemkern, processor, videoadapter en harde schijf beschikbaar zijn.

Stap 4

Als het systeem twee kernen heeft (dual-core processor), dan worden de temperatuurwaarden in het AIDA64-programmatabblad voor elk afzonderlijk weergegeven. Standaard worden temperaturen direct weergegeven in Fahrenheit en Celsius. Waarden zijn afgerond op hele getallen. Dit is voornamelijk te wijten aan een hoge foutgraad.

Aanbevolen: