Tekst Op Een Afbeelding Schrijven In Paint.net

Inhoudsopgave:

Tekst Op Een Afbeelding Schrijven In Paint.net
Tekst Op Een Afbeelding Schrijven In Paint.net

Video: Tekst Op Een Afbeelding Schrijven In Paint.net

Video: Tekst Op Een Afbeelding Schrijven In Paint.net
Video: Paint net. Наложить текст. 2024, April
Anonim

Bij het verwerken van afbeeldingen en het maken van collages moet u soms tekst op een afbeelding plaatsen. Dit kan met de gratis paint.net-editor.

Tekst op een afbeelding schrijven in Paint.net
Tekst op een afbeelding schrijven in Paint.net

instructies:

Stap 1

Open de afbeelding in Paint.net met de opdracht Openen in het menu Bestand. Klik in het menu Afbeelding op Formaat wijzigen en voer nieuwe waarden in voor de breedte en hoogte van de afbeelding. Als u de beeldverhouding wilt behouden, vinkt u de bijbehorende optie aan.

Stap 2

Klik in het woordpaneel op het pictogram Nieuwe laag toevoegen. Druk op de werkbalk op T om het gereedschap Tekst te activeren. Specificeer de gewenste kleur op het palet. Kies op de eigenschappenbalk een geschikt lettertype en een geschikte grootte. Schrijf op de laag.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

U kunt de afbeelding laten zoals deze is, of u kunt proberen de inscriptie interessanter te maken. Hiervoor moet de tekstlaag actief blijven. Ga naar het menu Lagen en klik op de opdracht Roteren en schalen. Het gereedschap Perspectief wordt gebruikt om een object over het scherm te verplaatsen zonder de verhoudingen te vervormen.

Stap 4

U kunt een perspectiefeffect bereiken met het gereedschap Roteren. Haak het middelpunt van de cirkel met de muis en verplaats deze langs een van de stralen. Dit geeft de indruk te worden geroteerd in een driedimensionale ruimte. Gebruik de schuifregelaar Schaal om vervorming te verminderen of te vergroten.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Om de instellingen te verfijnen, wijzigt u de waarden van de hoek, hellingshoek en hellingsradius in het gedeelte "Instellingen" door op de pijlen omhoog en omlaag in de overeenkomstige velden te klikken. Om het label verticaal te positioneren, wijzigt u de waarden in het vak "Offset Y", horizontaal - "Offset X". Klik op OK als u tevreden bent met het resultaat.

Stap 6

Dubbelklik op de miniatuur van de tekstlaag in het deelvenster Lagen. Selecteer in het eigenschappenvenster de juiste overvloeimodus, waardoor de collage expressiever wordt. Als u van plan bent de afbeelding in de toekomst te bewerken, sla deze dan op in pdn-formaat met behulp van de opdracht "Opslaan als" in het menu "Bestand". Als de versie definitief is, sla dan op met de extensie.jpg"

Aanbevolen: