Hoe Systeemschijven Te Partitioneren

Inhoudsopgave:

Hoe Systeemschijven Te Partitioneren
Hoe Systeemschijven Te Partitioneren

Video: Hoe Systeemschijven Te Partitioneren

Video: Hoe Systeemschijven Te Partitioneren
Video: HOE MAAK IK EEN PARTITIE? 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel redenen om meerdere lokale schijven te maken. Het is belangrijk om te begrijpen dat het lang niet altijd mogelijk is om een schijfpartitie te verdelen zonder speciale programma's te gebruiken.

Hoe systeemschijven te partitioneren
Hoe systeemschijven te partitioneren

Noodzakelijk

  • - Partitie Magie;
  • - Windows Vista of Seven installatieschijf.

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om systeempartities op harde schijven te verdelen. In sommige gevallen worden deze partities geformatteerd en in andere gevallen behouden ze alle gegevens die erop zijn opgeslagen. Probeer eerst Partition Magiс te gebruiken.

Stap 2

Download de versie van het programma die geschikt is voor het besturingssysteem dat op uw computer of laptop is geïnstalleerd. Installeer de applicatie en start uw computer opnieuw op. Voer het programma uit.

Stap 3

Ga naar het tabblad "Wizards". Open het menu Nieuwe sectie. Activeer de geavanceerde modus en klik op Volgende.

Stap 4

Geef een bestaande partitie op waarvan de vrije ruimte wordt gescheiden om een nieuwe schijf te maken. In uw geval is dit de partitie waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd. Klik volgende.

Stap 5

Stel de grootte van de toekomstige sectie in. Houd er rekening mee dat hoe groter het nieuw gemaakte volume, hoe kleiner het volume van de te delen partitie. Selecteer het bestandssysteemtype voor de toekomstige partitie. Klik volgende". Klik in het laatste venster van de wizard op de knop "Voltooien".

Stap 6

Om het proces van het verdelen van een harde schijf of zijn partitie te starten, klikt u op de knop "Apply pending changes" in het virtuele operatiemenu.

Stap 7

Als u van plan bent twee besturingssystemen op één harde schijf te installeren, gebruik dan het partitieprogramma voor de harde schijf dat is ingebouwd in het installatieprogramma voor het besturingssysteem Windows Vista en Seven.

Stap 8

Start het installatieproces van het besturingssysteem. Wacht tot het venster met een lijst met bestaande secties verschijnt. Klik op de knop Schijfinstallatie. Markeer de partitie waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd en klik op de knop "Verwijderen".

Stap 9

Klik nu op de knop "Maken", specificeer het bestandssysteemformaat en de grootte van de toekomstige partitie. Herhaal deze handeling om een tweede systeempartitie te maken.

Aanbevolen: