Hoe De Temperatuur Van De Videokaart Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Temperatuur Van De Videokaart Te Achterhalen?
Hoe De Temperatuur Van De Videokaart Te Achterhalen?
Anonim

Bij het gebruik van een computer of laptop kan de gebruiker het gevoel hebben dat de machine op de helft van zijn kracht werkt. De belangrijkste factor voor snelle prestaties is in de regel een goede koeling van alle componenten van de computer. Om de effectiviteit van het koelsysteem van uw auto te bepalen, is het noodzakelijk om de temperatuur met gespecialiseerde middelen te meten.

Een goede koeling van de onderdelen is erg belangrijk om de computer te laten functioneren
Een goede koeling van de onderdelen is erg belangrijk om de computer te laten functioneren

Noodzakelijk

Everest Ultimate Edition en Speed Fan-software

instructies:

Stap 1

Natuurlijk kunt u een thermometer gebruiken om controlemetingen te doen van de temperaturen van de componenten van uw computer. Maar deze methode is niet praktisch, hoewel deze als de meest nauwkeurige wordt beschouwd bij het beoordelen van de temperatuur. Als u geïnteresseerd bent in de temperatuur van de videoadapter, dan zijn de nieuwste modellen van dergelijke kaarten uitgerust met een digitale temperatuursensor. Dit zal de temperatuurmeting aanzienlijk vergemakkelijken. Maar als u om de een of andere reden de zijklep van de systeemeenheid niet kunt verwijderen (de computer valt onder de garantie en de systeemeenheid is verzegeld), gebruik dan speciale software.

Gangbare programma's zijn in de regel vrij toegankelijke programma's, d.w.z. vrij. Onder hen zijn er 2 handige hulpprogramma's:

- Snelheid ventilator;

- Everest Ultimate-editie.

Stap 2

Met Speed Fan kunt u de temperatuur van verschillende onderdelen van uw computer meten, zowel de harde schijf als de processor. Zodra je het programma start, begint hij direct met het meten van de temperatuur. Een onderscheidend kenmerk van dit programma kan een temperatuurindicator met meerdere niveaus zijn. Wat is deze indicator? Deze indicator toont niet alleen de temperatuur van een bepaald apparaat, maar geeft ook aan of dit de limiet is of normaal. Wanneer de temperatuur stijgt of daalt, meldt de sensor u dit ook, de grafische pijl is naar beneden of naar boven gericht. Het programma kan permanent worden geopend in de geminimaliseerde modus. U kunt een digitale indicator van elk van de geselecteerde apparaten in de lade weergeven. Op een van de tabbladen kunt u een online test doen van de gezondheid van uw harde schijf.

Hoe de temperatuur van de videokaart te achterhalen?
Hoe de temperatuur van de videokaart te achterhalen?

Stap 3

Everest Ultimate Edition bevat veel tests, benchmarks, enz. Net als bij Speed Fan kun je hier een groot aantal metingen doen. Maar er is veel meer informatie over de werking van uw computer. Het is mogelijk om zelfs de tijdsintervallen van uw besturingssysteem met betrekking tot downtime te achterhalen, evenals de levensduur van uw besturingssysteem (hoe lang het geïnstalleerde systeem draait). Om de temperatuur van uw videoadapter te berekenen, gaat u naar het tabblad "Videoadapter".

Aanbevolen: