Hoe Soldeer Je Het Bord?

Inhoudsopgave:

Hoe Soldeer Je Het Bord?
Hoe Soldeer Je Het Bord?

Video: Hoe Soldeer Je Het Bord?

Video: Hoe Soldeer Je Het Bord?
Video: HOE Moet Je SOLDEREN? TUTORIAL 2024, Mei
Anonim

Solderen is een methode om metalen te verbinden met een ander, meer laagsmeltend metaal. Voor het solderen van printplaten in de elektronica wordt in de regel soldeer gebruikt, dat 60% tin en 40% lood bevat.

Hoe soldeer je het bord?
Hoe soldeer je het bord?

Noodzakelijk

  • - soldeerbout;
  • - kleine spons;
  • - soldeer;
  • - tang;
  • - pincet;
  • - zijknippers.

instructies:

Stap 1

Bereid uw soldeerbout voor voordat u het bord soldeert. Sluit hem aan, bevochtig de spons met water. Na het verwarmen van de soldeerbout, bedek de punt met soldeer en veeg deze vervolgens af met een vochtige spons. Veeg het regelmatig schoon terwijl u werkt. Bereid de radiocomponent voor voordat u gaat solderen.

Stap 2

Buig de draden zodat ze in de gaten in het bord passen. Dit kan met een tang. Steek vervolgens het onderdeel in de gaten. Let daarbij op de polariteit van de onderdelen. Spreid de draden aan de andere kant van het bord om te voorkomen dat het onderdeel op zijn plaats valt.

Stap 3

Breng het soldeer en soldeerboutpunt tegelijkertijd naar het montagepunt. Raak met de punt zowel de te behandelen output als het bord aan. Verander de positie van de soldeerboutpunt pas als het soldeer het gehele contactoppervlak met een gelijkmatige laag bedekt. Deze tijd hangt af van de temperatuur van de soldeerbout, het kan een halve seconde tot een seconde zijn. Deze tijd is voldoende om het soldeerpunt van het bord op te warmen.

Stap 4

Omcirkel de punt van de soldeerbout rond het contact in een halve cirkel, terwijl u het soldeer in de tegenovergestelde richting beweegt. Breng ongeveer een millimeter soldeer aan op het gesoldeerde gebied. De plaats moet heet genoeg zijn om het soldeer te laten smelten en zich over de pad te verspreiden. Trek de draad van het soldeer terug nadat u het op het soldeergebied hebt aangebracht. Beweeg de punt van de soldeerbout er met een snelle beweging vanaf, zodat het soldeer zijn definitieve vorm aanneemt en stolt.

Stap 5

Soldeer de microschakeling op het bord. Om dit te doen, soldeert u de schakeling aan de adapter met behulp van de twee diagonale pinnen. Let er nu op dat de pinnen van de microschakeling zich precies boven de adaptersporen bevinden. Als je dit hebt bereikt, bedek je de draden met voldoende soldeer. Verwijder overtollig soldeer met een draad.

Aanbevolen: