Hoe Maak Je Een Circuit Op Een Bord?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Circuit Op Een Bord?
Hoe Maak Je Een Circuit Op Een Bord?

Video: Hoe Maak Je Een Circuit Op Een Bord?

Video: Hoe Maak Je Een Circuit Op Een Bord?
Video: hoe maak je een kleine FM-radio? 2024, April
Anonim

Borden voor het geschetste schema kunnen niet alleen worden besteld, maar ook zelfstandig thuis worden gemaakt. Zelfs een persoon die nog niet eerder microschakelingen is tegengekomen, kan dit proces aan.

Hoe maak je een circuit op een bord?
Hoe maak je een circuit op een bord?

Noodzakelijk

  • - Laser Printer;
  • - soldeerbout;
  • - schema;
  • - textoliet bord;
  • - aceton;
  • - ijzer;
  • - ijzerchloride-oplossing.

instructies:

Stap 1

Teken het zelf of download het diagram dat je wilt maken van internet. Selecteer tegelijkertijd de schaal volgens de grootte van het bord, omdat je de tekening moet vertalen. Print het met een laserprinter op glanzend papier. Koop een speciaal textolietbord, het is gemakkelijk te vinden in radiowinkels in uw stad, maak het vervolgens schoon en ontvet het met acetonvloeistof.

Stap 2

Verwarm uw strijkijzer voor op de maximale temperatuur. Installeer daarna de tekening van uw circuit op het bord, let op dat het moet worden gerepareerd, omdat het anders onwaarschijnlijk is dat u een gelijkmatig circuit kunt maken. De richting van de tekening is naar beneden, naar het bord gericht.

Stap 3

Ga er meerdere keren achter elkaar met een verwarmd strijkijzer overheen en laat het daarna iets afkoelen. Spoel het papier af onder stromend kraanwater. Als alleen toner en PCB op het bord achterblijven, zet u het water uit en laat u het bord drogen.

Stap 4

Ga naar het etsproces. Het kan een bepaalde tijd duren van 10-15 minuten tot een uur, afhankelijk van de situatie. Verdun de ijzerchloride-oplossing in een geschikte container met water. Leg het gedroogde bord erin met het patroon naar beneden.

Stap 5

Wanneer het proces is voltooid, veegt u het bord af met een droge doek om eventuele tonerresten volledig te verwijderen. Bekijk de schematische tekening nog eens, en boor dan de nodige gaten volgens het getekende plan. Maak het daarna weer schoon en ga naar de volgende stap.

Stap 6

Breng met een soldeerbout een laag tin aan op de lijnen van het bord. Installeer alle andere kleine onderdelen van de microschakeling en soldeer ze, gebruik geen grote hoeveelheid tin om het bord niet te beschadigen. Daarna kunt u het werk ervan controleren, nadat u ervoor heeft gezorgd dat. Dat alle elementen er stevig aan vastgehouden worden.

Aanbevolen: