Hoe Tracks Op Het Bord Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Tracks Op Het Bord Te Herstellen
Hoe Tracks Op Het Bord Te Herstellen

Video: Hoe Tracks Op Het Bord Te Herstellen

Video: Hoe Tracks Op Het Bord Te Herstellen
Video: Repairing broken traces on a circuit board 2024, April
Anonim

Moderne elektronische technologie is zeer betrouwbaar. Toch heb je soms nog te maken met een situatie waarin door een of andere storing de gedrukte geleiders op het bord doorbranden. Verdere bediening van het apparaat is onmogelijk zonder beschadigde sporen te herstellen.

Hoe tracks op het bord te herstellen
Hoe tracks op het bord te herstellen

instructies:

Stap 1

Doorbranden van de sporen geeft duidelijk aan dat er een onaanvaardbaar hoge stroom doorheen liep. Daarom moet u in de eerste plaats zorgen voor het verduidelijken en elimineren van de belangrijkste storing. Pas daarna kunt u overgaan tot het restaureren van gedrukte geleiders.

Stap 2

Laten we meteen zeggen dat het meestal niet nodig is om het oorspronkelijke fabrieksuiterlijk van de geleidende paden te reconstrueren, dus we zullen het hebben over hoe we de normale werking van het apparaat kunnen vaststellen. De oplossing ligt hier voor de hand - de uitgebrande delen van de gedrukte geleiders moeten worden gedupliceerd met draden van de juiste doorsnede.

Stap 3

Bestudeer voordat u aan het werk gaat zorgvuldig de locatie van de uitgebrande sporen, controleer indien nodig het schakelschema van het apparaat. Verwijder de resten van de sporen met een geslepen mes, scheermesje of ander geschikt gereedschap. Maak de uitgebrande delen van het bord zorgvuldig schoon, laat in geen geval verkoolde delen achter.

Stap 4

We gaan direct over tot de restauratie. Bereid een geschikte geïsoleerde draad van de vereiste sectie voor - deze moet vergelijkbaar zijn met de sectie van het verbrande spoor. Het is raadzaam om de draad uit één stuk te nemen en niet gestrand - in dit geval zal de installatie nauwkeuriger blijken te zijn. Schat in hoe lang de draad moet zijn. Het kan zowel worden gesoldeerd aan de klemmen van de delen die waren verbonden door de verbrande geleider als aan de overgebleven secties van deze geleider. In het laatste geval moeten de randen van de baan zorgvuldig worden schoongemaakt met een mes en vervolgens worden gesoldeerd met hars. Strip en vertin de randen van de draad op dezelfde manier.

Stap 5

Wanneer u de baan herstelt, buigt u de draad indien nodig voorzichtig. Nauwkeurigheid en grondigheid van de installatie is de sleutel tot succesvolle reparaties en de daaropvolgende betrouwbare werking van het apparaat. De situatie is onaanvaardbaar wanneer de draden los zitten, het solderen op de een of andere manier wordt gedaan, in de buurt van de soldeerplaats, druppels soldeer bevroren op verschillende plaatsen zijn zichtbaar. Vies, lelijk, slordig werk leidt ertoe dat het apparaat over het algemeen weigert te werken of instabiel is.

Stap 6

Nadat u de geleiders hebt hersteld, controleert u de installatie nogmaals zorgvuldig op fouten. Controleer met een vergrootglas de staat van de sporen in de buurt van de reparatieplaats - er kunnen soldeerdruppels op komen en kortsluiting veroorzaken. Kras op "twijfelachtige" plaatsen de ruimte tussen de sporen met een naald of de punt van een scherp mes. Als alles in orde is, zet u het apparaat in elkaar en zet u het veilig aan - het zou moeten werken.

Aanbevolen: