Hoe Het Bord Op Te Zetten?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Bord Op Te Zetten?
Hoe Het Bord Op Te Zetten?

Video: Hoe Het Bord Op Te Zetten?

Video: Hoe Het Bord Op Te Zetten?
Video: Hoe borden strak in te zetten 2024, Mei
Anonim

Het moederbord is de ruggengraat van elke computer. Het hangt ervan af welke componenten u kunt gebruiken, evenals het potentieel voor het upgraden van uw pc. Hoewel het moederbord geen speciale instellingen nodig heeft, zijn er bepaalde parameters die nog moeten worden aangepast voor optimale prestaties van uw pc.

Hoe het bord op te zetten?
Hoe het bord op te zetten?

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Feit is dat de meeste gebruikers het maximale potentieel van de computer niet zo vaak benutten. En moderne processors verbruiken veel stroom. Bijgevolg kan het stroomverbruik aanzienlijk worden verminderd door ervoor te zorgen dat de processor alleen op maximale frequentie werkt wanneer dat nodig is.

Stap 2

Als je een computer hebt met een AMD-processor, volg dan de onderstaande stappen. Zet uw pc aan. Druk na het inschakelen op de Del-toets. Je zou in het BIOS-menu moeten komen. Als deze sleutel het BIOS niet opent, raadpleeg dan de handleiding van uw moederbord om te zien welke u moet indrukken om deze te openen.

Stap 3

Selecteer in het BIOS-menu het tabblad Geavanceerd, vervolgens het item CPU-configuratie en daarin de parameter Cool'n'Quiet. Zet dit op Inschakelen. Sla de instellingen op en verlaat het BIOS-menu. Nadat de computer opnieuw is opgestart, begint de processorfrequentie af te nemen wanneer de minimale belasting erop valt. Dienovereenkomstig zal het stroomverbruik worden verminderd. En wanneer de belasting toeneemt, zal de processorfrequentie dienovereenkomstig toenemen. Als uw systeem op Intel is gebaseerd, moet u de Eist-toepassing installeren. Het principe van het programma is hetzelfde als dat van Cool'n'Quiet.

Stap 4

De tweede parameter die kan worden aangepast, is het geluidsniveau dat door de koelers wordt gegenereerd. Als u uw computer vaak niet maximaal belast, kan dit geluidsniveau worden geminimaliseerd. Ga hiervoor naar het BIOS-menu. Selecteer vervolgens het tabblad Power en ga naar Hardware Monitor. Selecteer vervolgens de parameter Slimme ventilatormodus en stel deze parameter vervolgens in op Stil. Sla de instellingen op. Deze functie is mogelijk niet op alle moederbordmodellen beschikbaar.

Aanbevolen: