Hoe De Ruimte Op De Harde Schijf Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Ruimte Op De Harde Schijf Te Wijzigen
Hoe De Ruimte Op De Harde Schijf Te Wijzigen

Video: Hoe De Ruimte Op De Harde Schijf Te Wijzigen

Video: Hoe De Ruimte Op De Harde Schijf Te Wijzigen
Video: How To: Ruimte Vrijmaken Door Oude Updates Te Verwijderen - Windows 10 Schijfopruiming 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende basismethoden om met harde schijven te werken. In het geval dat u het volume van de harde schijf moet wijzigen, is het raadzaam om speciale hulpprogramma's te gebruiken.

Hoe de ruimte op de harde schijf te wijzigen
Hoe de ruimte op de harde schijf te wijzigen

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Als u de ruimte op de harde schijf wilt vergroten, gebruikt u het hulpprogramma dat is opgenomen in de set standaardprogramma's voor Windows-besturingssystemen. Open het menu Deze computer. Klik met de rechtermuisknop op de harde schijf die u wilt vergroten en ga naar de eigenschappen ervan.

Stap 2

Selecteer het tabblad Algemeen. Zoek onder aan het venster het item "Deze schijf comprimeren om ruimte te besparen", vink het vakje ernaast aan en klik op de knop "Toepassen". De tijd die nodig is voor het compressieproces hangt af van de grootte van de schijf, het aantal bestanden erop en de snelheid van uw computer.

Stap 3

Als u de grootte van een schijf of zijn partitie wilt verkleinen, gebruikt u het programma Partition Manager. Download de versie van dit programma die geschikt is voor uw besturingssysteem en installeer het. Start je computer opnieuw op.

Stap 4

Schakel Partitiebeheer in. Selecteer Power User-modus. Hierdoor kan een breder scala aan schijfbewerkingen worden uitgevoerd. Open het tabblad "Wizards" op de hoofdwerkbalk.

Stap 5

Selecteer "Sectie maken". Activeer in het venster dat verschijnt het item "Modus voor gevorderde gebruikers" en klik op de knop "Volgende". Selecteer de harde schijf die u wilt verkleinen. Klik volgende".

Stap 6

Stel de grootte van de toekomstige lokale schijf in. Het is door deze waarde dat de grootte van het gewijzigde volume wordt verminderd. Klik volgende.

Stap 7

Selecteer het bestandssysteem voor de toekomstige partitie. Geef indien nodig een volumelabel op. Klik volgende". Klik in het nieuwe venster op de knop "Voltooien".

Stap 8

Om het proces van het verkleinen van de harde schijf en het maken van een nieuwe partitie te starten, klikt u op de knop "In afwachting van wijzigingen toepassen". Het bevindt zich onder de hoofdwerkbalk van het programma. Als u de grootte van de harde schijf waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd, verkleint, blijft de computer de bewerking uitvoeren in MS-DOS-modus.

Aanbevolen: