Hoe De Ruimte Op De Harde Schijf Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe De Ruimte Op De Harde Schijf Te Vergroten
Hoe De Ruimte Op De Harde Schijf Te Vergroten

Video: Hoe De Ruimte Op De Harde Schijf Te Vergroten

Video: Hoe De Ruimte Op De Harde Schijf Te Vergroten
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, April
Anonim

Een bepaalde categorie gebruikers krijgt vroeg of laat te maken met het probleem van gebrek aan vrije ruimte op de harde schijf. Er zijn verschillende manieren om deze moeilijkheid te overwinnen.

Hoe de ruimte op de harde schijf te vergroten
Hoe de ruimte op de harde schijf te vergroten

Noodzakelijk

Partitie Beheerder

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om meer ruimte aan uw harde schijven toe te voegen, is natuurlijk door een nieuwe harde schijf aan te schaffen. Deze oplossing helpt in een situatie waarin het probleem van onvoldoende ruimte secundaire partities beïnvloedt.

Stap 2

Als u schijfruimte op bestaande partities wilt vergroten, moet u de andere kant op gaan. Wanneer u de lokale schijfruimte iets wilt vergroten, kunt u een standaard Windows-functie gebruiken.

Stap 3

Druk op Win + E om het menu Deze computer te openen. Klik met de rechtermuisknop op de lokale schijf die u wilt uitvouwen en ga naar Eigenschappen. Activeer de functie "Deze schijf verkleinen om ruimte te besparen" en klik op de knop "Toepassen".

Stap 4

Soms is het nodig om het volume van de harde schijfpartitie te verhogen voordat u het besturingssysteem installeert. Dit geldt met name bij het overstappen van Windows XP naar Windows Seven. Plaats de installatieschijf van Windows 7 in het station en start deze.

Stap 5

Op een gegeven moment zal het installatieproces komen tot de selectie van een harde schijfpartitie. Om een menu met extra acties weer te geven, klikt u op de knop "Schijfinstellingen". Markeer het gedeelte dat u wilt vergroten en klik op de knop "Verwijderen".

Stap 6

Herhaal deze stap voor het gedeelte waarvan u het gebied wilt scheiden. Opmerking: Mogelijk hebt u al ongebruikte schijfruimte. In dit geval hoeft u het tweede gedeelte niet te verwijderen. Klik op de knop "Maken", stel het bestandssysteem en de grootte van het toekomstige volume in. Maak de tweede schijf op dezelfde manier.

Stap 7

Wanneer het nodig is om de grootte van een partitie te wijzigen terwijl u in een Windows-besturingssysteem werkt, is het raadzaam om speciale programma's te gebruiken. Overweeg partitiemanager. Installeer dit programma en voer het uit.

Stap 8

Ga naar het menu "Snelle sectiewisseling". Geef twee lokale stations op waartussen vrije ruimte wordt verdeeld. Klik op de knop "Volgende" en geef de grootte van de toekomstige partities op. Met deze methode kunt u met schijven werken zonder te formatteren, daarom wordt aanbevolen om deze als de belangrijkste te gebruiken.

Aanbevolen: