Ruimte Op De Harde Schijf Vrijmaken

Inhoudsopgave:

Ruimte Op De Harde Schijf Vrijmaken
Ruimte Op De Harde Schijf Vrijmaken

Video: Ruimte Op De Harde Schijf Vrijmaken

Video: Ruimte Op De Harde Schijf Vrijmaken
Video: How To: Ruimte Vrijmaken Door Oude Updates Te Verwijderen - Windows 10 Schijfopruiming 2024, Mei
Anonim

Hoe groot de harde schijf ook is, vroeg of laat komt er ruimte tekort. Natuurlijk kun je het aantal gekoesterde gigabytes drastisch vergroten: door een extra schijf aan te schaffen. Maar waarom zou je deze route volgen als je nog een beetje ruimte op de schijf zelf kunt vinden?

Image
Image

instructies:

Stap 1

Wanneer u begint met het wereldwijd opschonen van de harde schijf, moet u beslissen wat u echt nodig heeft, hoe afgezaagd het ook klinkt. Allemaal onnodig - verwijderen. Dit kunnen verouderde bestanden zijn, lang bekeken films of muziek waar u niet naar luistert.

Stap 2

Werk met programma's. Bepaal welke programma's je echt nodig hebt en welke je kunt verwijderen. Verwijder programma's die vergelijkbare functies uitvoeren. Bijvoorbeeld Photoshop en CorelDraw - ze dupliceren elkaar grotendeels en een gewone gebruiker heeft geen specifieke functies nodig. Als het programma nodig is, maar slechts af en toe wordt gebruikt en er een installatiebestand is, kan het programma worden verwijderd en, indien nodig, worden geïnstalleerd.

Stap 3

Dump de bestanden die u niet gebruikt maar nodig hebt op externe media. Bijvoorbeeld een fotoarchief of vijf jaar oude boekhoudkundige documenten. Je kunt ook muziek en films gebruiken door ze op dvd's of cd's te verspreiden.

Stap 4

Download een speciale prullenbakzoeker op internet, zoals TuneUp, CCleaner, SBMAV Disk Cleaner of een andere. U kunt het ingebouwde Windows-hulpprogramma gebruiken. Maar de functionaliteit is, in tegenstelling tot gespecialiseerde programma's, zeer beperkt. Bovendien kunt u met behulp van een handig hulpprogramma het register opschonen, de schijf defragmenteren, de internetverbinding configureren, cookies verwijderen en een heleboel andere nuttige dingen doen.

Stap 5

Zoek en verwijder duplicaten. Bovendien hoeft dit helemaal niet handmatig te gebeuren. De gespecialiseerde hulpprogramma's die in de vorige paragraaf zijn genoemd, zullen dit voor u doen. Trouwens, er is een programma Duplicate File Remover, speciaal hiervoor aangescherpt.

Stap 6

Defragmenteren. In principe zal een goed georganiseerde schijfruimte niet veel extra ruimte geven, maar de computer erna zal veel sneller werken.

Aanbevolen: