Hoe De Matrix Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Matrix Schoon Te Maken?
Hoe De Matrix Schoon Te Maken?

Video: Hoe De Matrix Schoon Te Maken?

Video: Hoe De Matrix Schoon Te Maken?
Video: Stelsel oplossen met vegen in matrices I 2024, Mei
Anonim

Het schoonmaken van de monitormatrix is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt. Om ervoor te zorgen dat de monitor u zo lang mogelijk van dienst is, is het de moeite waard om enkele van zijn functies in overweging te nemen bij het kiezen van een manier om voor de matrix te zorgen.

Hoe de matrix schoon te maken?
Hoe de matrix schoon te maken?

Noodzakelijk

speciale doekjes of sprays voor monitoren

instructies:

Stap 1

Koop speciale reinigingsdoekjes voor uw beeldscherm. Houd bij het kiezen rekening met de matrix in uw model, aangezien het fabricagemateriaal ervan afhangt. Door op internet te zoeken naar de specificaties van uw toestel kunt u precies achterhalen welk type matrix er in uw monitor zit. De vloeistof waarmee speciale doekjes zijn geïmpregneerd, kan op verschillende manieren het materiaal van het matrixoppervlak aantasten.

Stap 2

Als u een glanzende monitor heeft, houd dan rekening met de bijzonderheden ervan bij het kiezen van reinigingsdoekjes. Kies er niet uit die verzadigd zijn met een grote hoeveelheid vloeistof, omdat op dit type matrix de lelijke vlekken van vlekken het meest zichtbaar zijn. Kies pluisvrije doeken die geen sporen achterlaten op de glanzende monitor.

Stap 3

Koppel de monitor los van de stroombron. Verwijder voorzichtig de bovenste laag stof met de gekozen servetten. Gebruik een andere doek om eventuele strepen en vlekken te verwijderen. Oefen in dit geval geen druk uit op de matrix van de monitor, omdat veel ervan gemakkelijk breken vanwege het dunne oppervlaktemateriaal.

Stap 4

Als u een conventionele kathodestraalbuismonitor hebt, reinigt u het scherm met een pluisvrije doek gedrenkt in een oppervlaktereiniger. Het beschermende glas is behoorlijk duurzaam en het is helemaal niet nodig om rekening te houden met eigenaardigheden bij het schoonmaken.

Stap 5

Draai de monitor ondersteboven als u deze gaat afvegen met een vochtige doek. Dit voorkomt dat er vloeistof in het apparaat komt en lelijke strepen achterlaat. Gebruik geen glasreinigers of poeders om de matrix te reinigen, dit veroorzaakt onherstelbare schade aan het oppervlak. Als je geen speciale producten hebt, gebruik dan een gewone zachte, licht vochtige doek.

Aanbevolen: