Een Radio-uitzending Opnemen

Inhoudsopgave:

Een Radio-uitzending Opnemen
Een Radio-uitzending Opnemen

Video: Een Radio-uitzending Opnemen

Video: Een Radio-uitzending Opnemen
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, Mei
Anonim

Het radio-omroepnetwerk biedt een geluidskwaliteit die vergelijkbaar is met VHF-uitzendingen. Met een computer of mobiele telefoon met een voicerecorderfunctie kunnen dergelijke uitzendingen voor uw eigen behoeften worden opgenomen.

Een radio-uitzending opnemen
Een radio-uitzending opnemen

instructies:

Stap 1

De snelste manier om een radio-uitzending op te nemen, is door een microfoon die op uw computer is aangesloten naar de luidspreker van de uitzending te brengen. Op dezelfde manier kunt u een opname maken met een mobiele telefoon. Maar de kwaliteit ervan zal laag blijken te zijn. Bovendien zullen er vreemde geluiden op de opname zijn (bijvoorbeeld stappen, gesprekken).

Stap 2

Zo kan een veel betere opname worden gemaakt. Open de luidspreker van de abonnee en sluit de twee draden aan op de luidspreker (aangesloten op de secundaire wikkeling van de transformator). Breng het signaal naar de microfooningang van de geluidskaart via een condensator met een capaciteit van 0,01 tot 0,5 microfarad. Om op een mobiele telefoon op te nemen, kunt u een bedrade headset nemen, de microfoon eruit halen en een signaal via dezelfde condensator naar de contacten sturen waarop deze is gesoldeerd.

Stap 3

Met de ontvanger met drie programma's kunt u uitzendingen van alle drie de kanalen opnemen (lage frequentie en twee hoge frequentie). Hiervoor heeft hij een stopcontact met vijf contacten. Het middelste contact is gebruikelijk, en rechts of links (afhankelijk van het bouwjaar van het apparaat) is de uitgang. Sommige ontvangers hebben twee uitgangen in plaats van een vijfpolige connector: de onderste is normaal, de bovenste is signaal. Aangezien de omroepbedrading geaard is, moet het signaal van een dergelijke aansluiting naar de computer worden gevoerd via een transformator met een ingangsimpedantie van ongeveer een kilohm en een transformatieverhouding van 1: 1. De headset van een mobiele telefoon (zie hierboven) kan ook rechtstreeks worden gevoed, op voorwaarde dat het apparaat niet is aangesloten op een oplader, of op een computer of op iets anders.

Stap 4

Bij afwezigheid van een luidspreker of een ontvanger met drie programma's, kan het signaal van het eerste programma worden opgenomen met behulp van een transformator die de spanning 10-20 keer verlaagt. Sluit de primaire wikkeling aan op het omroepnetwerk en pas het signaal van de secundaire naar de microfooningang van de computer toe via de condensator, waarvan de capaciteit wordt aangegeven in stap 2.

Stap 5

De signalen van het tweede en derde programma kunnen worden verwijderd met behulp van de detectorontvanger. Om dit te doen, zal het moeten worden afgestemd op frequenties van 78 en 120 kHz. Het moet worden aangesloten op het omroepnetwerk door een condensator met een capaciteit van enkele honderden picofarads in elk van de ingangsdraden te plaatsen. Ze moeten geschikt zijn voor een spanning van minimaal 400 V.

Stap 6

Maak verbinding met de microfooningang van de geluidskaart met behulp van een tweepolige jackplug. Het contact, dat zich dichter bij het kabelingangspunt bevindt, is gebruikelijk. Voor een driepolige stekker verbindt u de gemeenschappelijke pen met de middelste pen. Sluit de connector niet aan op andere aansluitingen op uw geluidskaart dan de microfoonaansluiting.

Stap 7

Als de mogelijkheden van standaard opnameprogramma's u onvoldoende lijken, installeer dan Audacity op uw computer. Als de microfooningang van de computer niet werkt, start u het mixerprogramma (de naam hangt af van het besturingssysteem) en schakelt u deze ingang in. Pas de gevoeligheid ervan aan.

Aanbevolen: