Een Stem Opnemen Op Een Laptop

Inhoudsopgave:

Een Stem Opnemen Op Een Laptop
Een Stem Opnemen Op Een Laptop

Video: Een Stem Opnemen Op Een Laptop

Video: Een Stem Opnemen Op Een Laptop
Video: Zo maak je een SCHERMOPNAME | op Computer of Telefoon | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Sommige gebruikers worden soms geconfronteerd met de taak om stembegeleiding op te nemen op draagbare apparaten, zoals een laptop. Dit vereist mogelijk alle apparatuur die nodig is om spraak op een desktopcomputer op te nemen.

Een stem opnemen op een laptop
Een stem opnemen op een laptop

Noodzakelijk

  • - notitieboekje;
  • - microfoon;
  • - Sound Forge-software.

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om uw stem op te nemen met verschillende software. Als microfoon moet u een speciaal apparaat met dezelfde naam gebruiken en geen hoofdtelefoon, andere luidsprekers, enz. Om een microfoon op een laptop aan te sluiten, moet u de stekker in de roze connector op de laptop steken. Als uw draagbare apparaat geen kleuren voor audioconnectoren heeft, raadpleegt u de markeringen naast de connectoren.

Stap 2

Start vervolgens het audio-opnameprogramma. Om de microfoon te testen, volstaat het om het standaardprogramma te gebruiken dat is opgenomen in de besturingssystemen van de Windows-familie. Klik op het menu Start en navigeer naar het gedeelte Alle programma's. Open de lijst "Standaard" en selecteer in de map "Entertainment" de optie "Geluidsrecorder".

Stap 3

Klik in het geopende programmavenster op de knop "Opnemen". Je hebt 60 seconden tot je beschikking - dit is het grootste nadeel van dit programma, maar je kunt de opname beluisteren en opslaan voor latere bewerking. Om de opname te stoppen, drukt u op de "Stop"-knop en de "Play"-knop om naar de opgenomen te luisteren.

Stap 4

Als editor voor opgenomen en opgeslagen bestanden kunt u het volgende hulpprogramma gebruiken - Sound Forge, dat ook wordt gebruikt voor het opnemen van muziek en zang. Voor een zwakke laptop zijn versies van het programma 6.0 of 7.0 best geschikt. U kunt dit hulpprogramma uitvoeren vanaf het bureaublad met een snelkoppeling of door dezelfde snelkoppeling te openen in het gedeelte "Alle programma's" van het menu "Start".

Stap 5

Om de opname te starten, drukt u in het hoofdvenster van het programma dat verschijnt op de knop met de afbeelding van een rode cirkel. Sommige parameters moeten worden ingesteld in het opnamevenster. Als je de microfoon al eerder hebt gebruikt, hoef je waarschijnlijk niets te configureren. Aan de rechterkant van het venster ziet u twee sensoren als verticale balken. Zeg een paar woorden in de microfoon - de status van de sensoren zou moeten veranderen, de microfoon werkt naar behoren. Als er geen wijzigingen zijn, zijn er problemen met het identificeren van de microfoon.

Stap 6

Om het opnameproces te stoppen, drukt u op de knop met een grijs vierkant. Om de audiotrack op te slaan, gebruikt u de sneltoets Ctrl + S. Voer in het geopende venster de bestandsnaam in, het type van het op te slaan object en klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: