Hoe De Voeding Te Starten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Voeding Te Starten?
Hoe De Voeding Te Starten?

Video: Hoe De Voeding Te Starten?

Video: Hoe De Voeding Te Starten?
Video: Zo start je je eigen zaak in 7 stappen | Liantis legt uit 2024, Mei
Anonim

Sommige doe-het-zelvers gebruiken computervoedingen in combinatie met andere apparaten, zoals elektrisch gereedschap met een laag vermogen. Om zo'n blok "op gewicht" te laten werken en tegelijkertijd niet te verslechteren, moet het volgens bepaalde regels worden ingeschakeld.

Hoe de voeding te starten?
Hoe de voeding te starten?

instructies:

Stap 1

Ongeacht welke voeding wordt gebruikt, laad deze voor het inschakelen langs het +5 V-circuit met een stroom van minimaal 1 A. Een oude (geen halogeen!) lamp uit een autokoplamp is hiervoor zeer geschikt. Het heeft een bolvorm. Sluit beide draden parallel aan en maak verbinding tussen de zwarte en gele draden. Het is ontworpen voor een spanning van 12 V en daarom werkt het vanaf 5 V in een lichte modus. Laat haar cilinder echter niet in contact komen met ontvlambare materialen.

Stap 2

Gebruik de meegeleverde schakelaar om de AT-voeding te starten. Het is al verbonden met een lang vieraderig snoer. Als u dit snoer per ongeluk loskoppelt, sluit u het aan volgens de afbeelding op de sticker op het apparaat. Houd er rekening mee dat een verkeerde aansluiting zal leiden tot kortsluiting in het netwerk! Voer de aansluiting zelf uit, nadat u eerder de stekker uit het stopcontact heeft gehaald. Let op de isolatietoestand van deze schakelaar!

Stap 3

Een ATX-voeding gaat alleen aan als twee voorwaarden tegelijkertijd worden gecombineerd: de schakelaar op de behuizing staat aan en er is een verbinding tussen de zwarte en groene draden. Om geen extra schakelaar te plaatsen, verbindt u de zwarte en groene draden met elkaar en zet u het apparaat aan en uit met een eigen schakelaar. Installeer een extra schakelaar die de zwarte draad alleen naar de groene sluit als het om de een of andere reden onhandig is om de ingebouwde voedingsschakelaar te gebruiken, bijvoorbeeld omdat deze zich op een moeilijk bereikbare plaats bevindt.

Stap 4

Nadat u de voeding hebt ingeschakeld, moet u met behulp van een voltmeter controleren of alle spanningen op de uitgangen overeenkomen met die in het paspoort.

Stap 5

Sluit bij gebruik van de voeding de uitgang niet kort tot +3, 3 V, aangezien deze op geen enkele manier is beveiligd. Zorg voor een goede koeling, vooral wanneer de lading bijna vol is. Overbelast hem nooit op een van de huidige uitgangen, maar op alle uitgangen in totaal - qua vermogen. Als de ventilator defect is, of een van de spanningen is gestegen, stop dan onmiddellijk met het gebruik van het apparaat. Neem contact op met een gekwalificeerde technicus om het apparaat te repareren.

Aanbevolen: