Hoe Een Dvd Te Formatteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Dvd Te Formatteren?
Hoe Een Dvd Te Formatteren?

Video: Hoe Een Dvd Te Formatteren?

Video: Hoe Een Dvd Te Formatteren?
Video: How to Format / Erase CD or DVD l Difference Between DVD-R, DVD-RW [Hindi / Urdu] 2024, Mei
Anonim

Elk medium van elektronische informatie vereist opmaak - voorbereiding voor het opnemen van bepaalde gegevens. Zowel harde schijven als flashstations en cd's moeten worden geformatteerd. Voordat u informatie op een dvd brandt, moet u deze voorbereiden voor het branden. Er zijn verschillende manieren om schijven te formatteren en hun keuze hangt af van het type schijf en van hoe de schijf in de toekomst precies zal worden gelezen.

Hoe een dvd te formatteren?
Hoe een dvd te formatteren?

instructies:

Stap 1

Plaats de schijf in de dvd-rom en selecteer de optie "Bestanden op schijf branden" in het Windows-venster of in het programma voor het branden van schijven. Voer een naam in voor de nieuwe schijf en klik vervolgens op de knop "Opmaakopties weergeven".

Stap 2

Kies uit twee opties - Live of Mastered. Deze parameters verschillen in het type bestandssysteem waarin de schijf is geformatteerd. Schijven die zijn geformatteerd met het Live-bestandssysteem ondersteunen handmatig slepen en neerzetten van bestanden van de computer naar de schijf. Dit formaat is geschikt voor herschrijfbare schijven, omdat u hiermee enkele bestanden van de schijf kunt verwijderen en ze door nieuwe kunt vervangen zonder alle andere informatie te wissen.

Stap 3

Het branden van dergelijke schijven is heel eenvoudig, de opname vereist geen extra tijd, maar dergelijke schijven kunnen alleen worden afgespeeld in moderne versies van Windows - vanaf XP en hoger. Om een Live-schijf te branden, selecteert u het LFS-bestandssysteem voor opname.

Stap 4

Gemasterde schijven zijn moeilijker op te nemen, maar dit formaat is handiger als u tegelijkertijd een grote hoeveelheid bestanden op schijf moet branden. Dit type schijf wordt niet alleen gereproduceerd op nieuwe, maar ook op verouderde versies van besturingssystemen.

Stap 5

Het formatteren van een schijf is ook direct afhankelijk van het type. Als u dvd-r- of dvd+r-schijven wilt branden, onthoud dan dat dergelijke schijven één keer kunnen worden geformatteerd - na het branden kunt u de gegevens op de schijf niet verwijderen of vervangen. Herschrijfbare dvd-rw- en dvd+rw-schijven kunnen meerdere keren worden geformatteerd met de functie voor snel formatteren.

Aanbevolen: