Een Asus 520-router Instellen

Inhoudsopgave:

Een Asus 520-router Instellen
Een Asus 520-router Instellen

Video: Een Asus 520-router Instellen

Video: Een Asus 520-router Instellen
Video: Как настроить роутер ASUS WL-520gC 2024, Mei
Anonim

Om internet binnen een lokaal netwerk tot stand te brengen, wordt het gebruik van routers of routers aanbevolen. Wanneer je laptops van internettoegang moet voorzien, kun je beter kiezen voor een wifi-router.

Een Asus 520-router instellen
Een Asus 520-router instellen

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Selecteer eerst uw wifi-router. Deze apparatuur moet kenmerken hebben die vergelijkbaar zijn met die van de netwerkadapters in notebooks. Raadpleeg de handleidingen van uw laptops en vind de beveiligings- en radiotransmissietypes die hun draadloze adapters ondersteunen.

Stap 2

Als u geen papieren exemplaar van de gebruikershandleiding hebt, opent u de officiële website van het bedrijf dat deze modellen draadloze adapters of laptops produceert.

Stap 3

Koop een wifi-router. In dit geval is dat het toestel Asus 520. Sluit hem aan op het lichtnet. Sluit de netwerkkabel van uw ISP aan op de WAN-poort.

Stap 4

Sluit een netwerkkabel aan op een van de vier LAN-kanalen en sluit het andere uiteinde aan op de netwerkadapter van een stationaire computer of laptop.

Stap 5

Schakel de apparatuur in die is aangesloten op de Wi-Fi-router. Start uw browser. Typ in het invoerveld voor url https://192.168.1.1. Klik in het venster dat verschijnt op de knop OK. Dit is nodig om snel je internetverbinding tot stand te brengen

Stap 6

Vul de verplichte velden van de volgende menu-items in, zoals aanbevolen door uw provider. Zorg ervoor dat u de DHCP- en NAT-opties inschakelt. Voer de instellingen in en klik op Volgende om naar het menu Draadloze interface configureren te gaan.

Stap 7

Voer in het veld SSID de naam van het draadloze toegangspunt in. Selecteer in het volgende veld (Security Level) het type beveiliging. Het wordt aanbevolen om WPA- of WPA2-PSK-protocollen te gebruiken, indien ondersteund door uw laptops.

Stap 8

Voer in het veld Wachtwoord het wachtwoord in om toegang te krijgen tot het netwerk. Klik op de knop Voltooien om de instellingen te voltooien.

Stap 9

Sluit draadloze apparaten aan op het gemaakte toegangspunt en sluit stationaire computers aan op de LAN-poorten van de router. Controleer of alle aangesloten apparaten internettoegang hebben.

Aanbevolen: