Een Webcam Instellen In Een Asus-laptop

Inhoudsopgave:

Een Webcam Instellen In Een Asus-laptop
Een Webcam Instellen In Een Asus-laptop

Video: Een Webcam Instellen In Een Asus-laptop

Video: Een Webcam Instellen In Een Asus-laptop
Video: How to install webcam, UVC camera to windows 10, 8, 2024, Mei
Anonim

ASUS rust de meeste van zijn notebookmodellen uit met webcams voor videochatten op internet. Het geïnstalleerde apparaat wordt ingeschakeld door op de juiste combinatie van toetsenbordknoppen te drukken. Beeldaanpassing kan zowel worden uitgevoerd in het programma waarin u video uitzendt, als met behulp van een gespecialiseerd hulpprogramma.

Een webcam instellen op een laptop
Een webcam instellen op een laptop

instructies:

Stap 1

Zet de laptop aan en wacht tot het besturingssysteem dat op het apparaat is geïnstalleerd is gestart. Houd de Fn-toets ingedrukt, die zich op de onderste rij toetsenbordknoppen links van de Windows-toets bevindt. Deze knop is verantwoordelijk voor het gebruik van laptopfuncties en wordt gebruikt om de camera aan te zetten.

Stap 2

Druk zonder Fn los te laten op de toets met het getekende camerapictogram. Dit kunnen knoppen op de bovenste rij van het toetsenbord zijn, bijvoorbeeld F5. Deze knop kan een ander label hebben, afhankelijk van uw laptopmodel. Als u de aan/uit-toets van de camera niet kunt vinden, volgt u de instructies voor het gebruik van uw computer.

Stap 3

Sommige laptop- en netbookmodellen, zoals de ASUS eeePC, hebben een speciale schakelaar voor de camera, die zich net boven het kijkgaatje van de camera bevindt. Deze knop heeft twee standen: AAN en UIT. Als u de webcam wilt inschakelen, schuift u de sluiter naar de stand AAN. Om uit te schakelen moet de sluiter op UIT worden gezet.

Stap 4

Als onderdeel van de vooraf geïnstalleerde software voor ASUS-notebooks is er ook een speciaal Life Frame-hulpprogramma dat is ontworpen om de camera van het apparaat te bedienen. Vaak wordt de app automatisch gestart nadat de camera is ingeschakeld.

Stap 5

Als dit programma niet is geïnstalleerd, installeer het dan vanaf de schijf die bij de laptop is geleverd of download het hulpprogramma van de officiële ASUS-website. Na de installatie ziet u de bijbehorende snelkoppeling op het bureaublad van het systeem. Met Life Frame kunt u foto's maken en de parameters aanpassen van de afbeeldingen die worden verkregen bij het fotograferen of weergeven van een videofeed door de lens.

Stap 6

Als u na aanschaf van een laptop het besturingssysteem zelf opnieuw installeert, dient u stuurprogramma's te installeren om de webcam te kunnen gebruiken. Plaats de driverschijf in het apparaatstation of download de vereiste software van de officiële ASUS-website. Nadat u de stuurprogramma's hebt geïnstalleerd, start u de laptop opnieuw op om de aangebrachte wijzigingen op het systeem toe te passen.

Aanbevolen: