Wi-Fi Instellen Op Een Asus-laptop

Inhoudsopgave:

Wi-Fi Instellen Op Een Asus-laptop
Wi-Fi Instellen Op Een Asus-laptop
Anonim

Er zijn verschillende soorten draadloze instellingen voor laptops. Dit kan zijn om verbinding te maken met een kant-en-klare wifi-hotspot, of om zelf verbinding te maken met een andere computer of laptop.

Wi-Fi instellen op een Asus-laptop
Wi-Fi instellen op een Asus-laptop

instructies:

Stap 1

De meeste laptops hebben al een ingebouwde wifi-module. Dergelijke computers hebben geen extra apparatuur nodig en het opzetten van een internetverbinding zou geen problemen moeten opleveren. Als een Asus-laptop zo'n module niet heeft, moet deze bij elke computerwinkel worden gekocht. Uiterlijk lijkt de module op een gewone flashkaart. Het is aangesloten via een gewone USB-ingang en de module wordt ingeschakeld door op een knop op het lichaam te drukken. Sommige modules worden automatisch ingeschakeld wanneer ze op een computer zijn aangesloten. Bij het kiezen van een laptop is het toch beter om deze met een ingebouwde module te nemen, aangezien de externe een hoog risico op mechanische schade heeft.

Beeld
Beeld

Stap 2

Als je twijfelt over de aanwezigheid van een ingebouwde module, dan kan het controleren van je Asus-laptop heel eenvoudig zijn. Fabrikanten installeren in de regel speciale stickers op de laptoptas met basisinformatie over de inhoud. Je vindt ze gemakkelijk onder het toetsenbord links en rechts van het touchpad. Als de stickers zijn verwijderd, kunt u de computer controleren op de aanwezigheid van de module door naar het toetsenbord te kijken. In de linkerbenedenhoek zou er een knop moeten zijn die verantwoordelijk is voor het inschakelen van de wifi-module. Staat deze ook niet op de laptop, druk dan op de toetsen F1 en F12. Als er een module is, geeft het scherm informatie weer over het inschakelen van wifi. Als er niets is gebeurd na het indrukken van de toetsen, is er hoogstwaarschijnlijk geen module in de laptop.

Beeld
Beeld

Stap 3

Zet uw Asus mobiele computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Controleer de activiteit van de draadloze adapter. Open Apparaatbeheer en zoek het gewenste apparaat in de hardwarelijst. Zorg ervoor dat u alle benodigde stuurprogramma's hiervoor hebt geïnstalleerd. Als de stuurprogramma's niet zijn geïnstalleerd of onjuist zijn, moet u deze fout herstellen. Anders is de toegang zelf niet mogelijk, zelfs als er een pictogram voor een internetverbinding is. Om er zeker van te zijn dat de stuurprogramma's correct werken, moet u naar "Deze computer" gaan en bovenaan in de linkerhoek op het opschrift "Eigenschappen" klikken. Er wordt een venster geopend met basisgegevens over de laptop. Klik in het linkerdeelvenster op het opschrift "Apparaatbeheer". In de lijst die wordt geopend, moet u de sectie met netwerkadapters vinden. Uit de volledige voorgestelde lijst moet u een adapter vinden met het label "Wi-Fi", "Draadloos" of "Draadloos". Als er een uitroepteken naast dit item staat, is installatie of herinstallatie van het stuurprogramma vereist. U kunt het benodigde stuurprogramma installeren vanaf de schijf die op de laptop is aangesloten of door het van internet te downloaden. Het stuurprogramma moet mogelijk meerdere keren worden geïnstalleerd totdat de module correct werkt.

Beeld
Beeld

Stap 4

Om ervoor te zorgen dat de adapter alle beschikbare Wi-Fi-netwerken kan vinden, moet u de automatische ontvangst van het IP-adres configureren. Als u de eigenaar bent van een Asus-laptop met het Windows 10-besturingssysteem, moet u naar het tabblad "Instellingen" gaan. U kunt dit vanuit elke map doen door op het tandwielpictogram hierboven en het opschrift "Open parameters" te klikken. Ga naar het gedeelte 'Netwerk en internet'. Klik in de subsectie "Status" op het opschrift "Adapterparameters configureren". Er zou een venster moeten openen waarin alle aangesloten internetnetwerken worden weergegeven. Selecteer de verbinding die zal worden gebruikt en dubbelklik erop. Het venster Netwerkstatus zou moeten openen. Klik op de knop "Eigenschappen" hieronder en klik in de lijst eenmaal op het item TCP / IP. Dit item moet blauw worden. Klik nu onder de keuzelijst op de knop Eigenschappen en vink het vakje aan naast Automatisch IPv6-adres verkrijgen. Er moet ook een vinkje voor het item worden geplaatst om het DNS-serveradres automatisch te verkrijgen. Druk vervolgens op de knop "OK".

Beeld
Beeld

Stap 5

Voor een Windows XP-gebruiker is de automatische IP-ontvangst iets anders.U moet naar het configuratiescherm van uw computer gaan. Nadat u "Netwerkverbindingen" hebt geopend, moet u de verbinding selecteren die u wilt herstellen. Vervolgens moet u de eigenschappen van de gebruikte verbinding openen en het TCP / IP-item zoeken in de componenten die deze verbinding gebruikt. Nu wordt ook het item met de eigenschappen van het onderdeel aangeklikt en worden er selectievakjes voor de automatische verbindingen geplaatst.

Stap 6

Nu moet je wachten tot wifi is ingeschakeld, klik op "Verbinden met een draadloos netwerk in de lade". Als gevolg hiervan zou een lijst met beschikbare netwerken moeten verschijnen. Selecteer degene waarvan u het wachtwoord kent, voer het in en druk op de knop "Verbinden".

Beeld
Beeld

Stap 7

Als er geen beschikbare netwerken zijn, klik dan op het pictogram voor draadloze netwerken in het systeemvak en selecteer het menu "Netwerkcentrum". Zoek in de linkerkolom van het menu dat wordt geopend het item "Draadloze netwerken beheren" en ga ernaartoe. Klik op de knop Toevoegen. Selecteer in het geopende venster "Handmatig verbinding maken met een draadloos netwerk".

Beeld
Beeld

Stap 8

Nu moet je de geopende tabel invullen. Het is belangrijk om de exacte naam in te voeren van het toegangspunt waarmee u verbinding wilt maken. Geef het type beveiliging op dat wordt gebruikt door de apparatuur waarmee het draadloze netwerk is gemaakt. Selecteer het type codering en voer de beveiligingssleutel (wachtwoord) in. Vink het vakje aan naast 'Automatisch verbinding maken met dit netwerk'. Klik op de knoppen Volgende en Sluiten. Het blijft alleen wachten tot de verbinding met het geselecteerde draadloze toegangspunt tot stand is gebracht.

Beeld
Beeld

Stap 9

Als uw mobiele computer al is verbonden met internet en u wilt deze verbinden met een andere laptop, ga dan opnieuw naar het Netwerkcentrum. Open het menu Draadloze netwerken beheren en klik op de knop Toevoegen. Klik op het item "Een computer-naar-computer netwerk maken".

Stap 10

Klik op de knop "Volgende" en vul de voorgestelde tabel in. Voer de netwerknaam in, selecteer het beveiligingstype uit de bestaande opties en voer het wachtwoord in. Klik op "Deze netwerkinstellingen opslaan" om alle instellingen op te slaan. Klik op de knop "Volgende" en sluit het instellingenvenster.

Stap 11

Zet de tweede mobiele computer aan. Maak verbinding met het gemaakte netwerk. Om dit te doen, moet u de methode gebruiken die in de vorige stappen is beschreven. Open de eigenschappen van de internetverbinding en laat apparaten die zijn aangesloten op het wifi-netwerk deze gebruiken door het gewenste item in het menu "Toegang" te activeren.

Populair per onderwerp