Een Audiotrack Opnemen

Inhoudsopgave:

Een Audiotrack Opnemen
Een Audiotrack Opnemen

Video: Een Audiotrack Opnemen

Video: Een Audiotrack Opnemen
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, Mei
Anonim

Velen van ons hebben onze stem opgenomen op een of ander medium: niet zo lang geleden waren dit bandrecorders, voicerecorders, nu - telefoons, smartphones en laptops. Maar hoe kunnen we dit op onze pc doen? Nu, met de ontwikkeling van speciale programma's, zijn we in staat om dit gemakkelijk te doen.

Een audiotrack opnemen
Een audiotrack opnemen

Noodzakelijk

Koptelefoon en microfoon, Audacity-programma, Lame-bibliotheek

instructies:

Stap 1

Nu kunnen we onze stem opnemen in zo'n veelzijdig en gebruiksvriendelijk Audacity-programma. Het is publiekelijk beschikbaar op internet. U kunt het eenvoudig downloaden en doorgaan met de volgende stappen. Een paar minuten scheiden u van een hoogwaardige opname van uw stem en het luisteren ernaar. Eerst moet u dit programma in elke zoekmachine downloaden. Het kost helemaal niets. Het enige waar u rekening mee moet houden, is dat u uw stem niet in MP3-formaat kunt importeren zonder een speciaal programma - de Lame-bibliotheek. Je zult het ook in een betaalde of in een gratis versie moeten vinden. Later moet u het exporteren naar de Audacity-programmamap.

Stap 2

Installeer het programma op uw computer, de snelkoppeling staat op uw bureaublad. Na het starten van het programma krijgt u een menu te zien. De belangrijkste knoppen voor de bediening bevinden zich bovenaan "Afspelen", "Opnemen", "Stop" en "Pauze". We zullen ze gebruiken om geluid op te nemen.

Stap 3

Sluit een hoofdtelefoon aan op een headset, als je die hebt. U kunt geen geluid opnemen zonder microfoon.

Stap 4

Druk daarna op de tweede opnameknop (rode ronde) en begin in de microfoon te spreken. Zorg ervoor dat u de juiste modus hebt geconfigureerd. Soms zenden hoofdtelefoons die op de voorkant van de systeemeenheid zijn aangesloten geen spraak uit. Probeer ze vanaf de achterkant aan te sluiten. Controleer ook de koptelefooningang in het "setup"-menu zodat je je eigen stem kunt horen en niet de storing.

Stap 5

Nadat je hebt gezegd wat je nodig hebt, druk je op de knop "Stop" (als je de opname wilt beëindigen) of "Pauze" (als je wilt pauzeren en later wilt beëindigen). Druk op de "Play"-knop en luister naar wat je hebt gezegd. Als alles bij u past, klikt u in het bovenste gedeelte op "Bestand" om naar MP3 te exporteren. Of een ander voorgesteld formaat. Als je iets niet leuk vindt aan de opname, kun je het bewerken, namelijk - kopiëren, knippen, interferentie verwijderen (ruis, gekraak), enz. U kunt dit doen door op de bijbehorende pictogrammen te klikken die zich net boven de audiotrack bevinden die u hebt opgenomen.

Stap 6

Luister naar het resulterende bestand in elke multimediaspeler. Markeer zwakke punten, houd er in de toekomst rekening mee en neem je voicetrack opnieuw op. Audacity staat volledig tot uw beschikking.

Aanbevolen: