Hoe Een HP-patroon Te Laten Weken?

Inhoudsopgave:

Hoe Een HP-patroon Te Laten Weken?
Hoe Een HP-patroon Te Laten Weken?

Video: Hoe Een HP-patroon Te Laten Weken?

Video: Hoe Een HP-patroon Te Laten Weken?
Video: Ink cartridge refill instructions for the Hp Black 304 304xl 301 302 303 305 667 and XL versions 2024, Mei
Anonim

Cartridges in HP inkjetprinters drogen op na langere perioden van inactiviteit. Als gevolg hiervan wordt het noodzakelijk om ze te vervangen door nieuwe. Haast u echter niet, u kunt proberen deze overlast op te lossen. Om dit te doen, volstaat het om de cartridge gewoon te laten weken met behulp van verschillende methoden die hoogstwaarschijnlijk zullen helpen om de vorige prestaties te herstellen.

Hoe een HP-patroon te laten weken?
Hoe een HP-patroon te laten weken?

Noodzakelijk

  • - schone, pluisvrije servetten;
  • - spoelvloeistof;
  • - speciale samenstelling om te weken;
  • - een spuit met een rubberen adapter;
  • - ondiepe bak;
  • - warm gekookt water.

instructies:

Stap 1

U kunt een gedroogde patroon laten weken door te prikken. Haal het uit de printer en plaats het op een papieren zakdoekje, met de spuitmondjes omhoog. Neem een medische spuit met naald en druppel, nadat u deze met spoelvloeistof hebt gevuld, een beetje op en rond het mondstuk om het oppervlak van de patroon niet aan te raken. Wacht tot de gedroogde inkt is geweekt en dep voorzichtig met een droge doek.

Stap 2

Laat daarna nogmaals de spoelvloeistof op de sproeiers vallen zodat er een halve bol op hun oppervlak ontstaat en laat even staan. De sproeiers moeten vloeistof opnemen. Zodra de hoeveelheid begint af te nemen, voeg je wat meer vloeistof toe. Neem weer een servet en dep hiermee het oppervlak van de sproeiers af. Herhaal na deze droging het aanbrengen van de vloeistof en zorg ervoor dat de patroon minimaal 1-2 blokjes opneemt. Wacht tot de printkop droog is.

Stap 3

Inweken met een speciale samenstelling. Voor HP-cartridges is deze oplossing zeer geschikt: 10% alcohol, 10% azijnzuuressentie en 80% gedestilleerd water. Neem een schone, pluisvrije doek, giet het mengsel er goed over en plaats de gedroogde patroon erop, sproeiers naar beneden. Als de container van de patroon leeg is, kunt u de vloeistof erin gieten of de patroon in zijn geheel in de oplossing plaatsen en deze een paar dagen laten staan. Blaas aan het einde van het weken in beide richtingen met een spuit met een rubberen adapter.

Stap 4

Als de patroon enigszins droog is, giet dan wat gekookt warm water in een ondiepe bak en plaats deze daar een paar uur, met de sproeiers naar beneden. Het is erg belangrijk dat alleen de patroonsproeiers zich in het water bevinden. Dep vervolgens het oppervlak van de spuitmondjes met een schone doek en kijk of er inktvlekken op achterblijven. Als dit niet het geval is, herhaalt u de procedure opnieuw. Water kan worden vervangen door alcohol - het verdampt goed en kan de inkt die van binnen is opgedroogd verzachten.

Aanbevolen: