Hoe De Printerkop Te Laten Weken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Printerkop Te Laten Weken?
Hoe De Printerkop Te Laten Weken?

Video: Hoe De Printerkop Te Laten Weken?

Video: Hoe De Printerkop Te Laten Weken?
Video: Printkoppen schoonmaken 2024, Mei
Anonim

Inkjetprinters hebben een niet erg handige functie in vergelijking met laserprinters. Als ze lange tijd niet worden gebruikt, drogen de printkoppen uit en is printen niet meer mogelijk. Dit is geen reden om uw printer naar een vuilstort te brengen. De printkop kan in een servicecentrum of thuis worden geweekt.

Hoe de printerkop te laten weken?
Hoe de printerkop te laten weken?

Noodzakelijk

  • - vloeistof voor het wassen van glazen;
  • - katoen wol;
  • - wegwerpspuiten voor 10-20 ml;
  • - papieren servetten;
  • - kunststof mal met goed sluitend deksel.

instructies:

Stap 1

Ga naar een ijzerhandel en koop een glasreiniger die ammoniak bevat. Koop watten, wegwerpspuiten voor 10-20 ml en papieren servetten bij de apotheek. Je hebt ook een plastic mal nodig met een goed sluitend deksel. Het kan een voedselemmer zijn. Haal het bij elke supermarkt. Dit alles is nodig om de kop van uw printer te laten weken.

Stap 2

Haal de printkop uit de printerwagen en verwijder oude inktresten. Gebruik hiervoor toiletpapier of servetten. Er moet worden schoongemaakt totdat er geen inktvlekken meer op het papier verschijnen. Neem vervolgens een nieuwe doek en week deze in glasreiniger. Gebruik dit papier om de printkop van de printer schoon te vegen. Probeer niet te drukken.

Stap 3

Pak de spuit. Vul deze met dezelfde vloeistof en spoel op enige afstand van de kop de moeilijk bereikbare plekken waar nog inkt achterblijft uit. Veeg daarna de kop nogmaals af met een in glazenwasser gedrenkte doek. Als de kop zelf verwijderbare patronen heeft, sluit u de inlaatnippels met watten, nadat u deze eerder in vloeistof hebt bevochtigd.

Stap 4

Neem een plastic bak om de printerkop te laten weken. Plaats de kop in de container met de sproeiers naar beneden en vul deze met warme glasreiniger. Het vloeistofniveau moet enkele mm hoger zijn dan het niveau van de kopsproeiers. Plaats het deksel op de container. Laat het een dag staan.

Stap 5

Open het formulier. Verwijder de printkoppen. Herhaal alle bovenstaande stappen nogmaals. Plaats de koppen weer een dag in de vloeistof. Controleer daarna de printkoppen op gereedheid - overloop ze met een schone, droge doek. Als er geen inkt meer is, zijn de koppen doorweekt en klaar voor gebruik. Verwijder stof van hen. Verwijder de watten uit de inlaatfittingen. Vul de cartridge bij en installeer deze in de printer.

Aanbevolen: