Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Je Hebt

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Je Hebt
Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Je Hebt

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Je Hebt

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Videokaart Je Hebt
Video: Hoe weet je welke video kaart je hebt? 2024, Mei
Anonim

De videokaart kan automatisch worden gedetecteerd door het besturingssysteem en stabiel functioneren zonder het gebruik van extra programma's. Om de grafische prestaties te verbeteren, moet u mogelijk een stuurprogramma installeren waarvoor u uw specifieke grafische kaartmodel moet kennen. Als u het apparaatmodel kent, kunt u de juiste driver selecteren en de prestaties van uw grafische subsysteem maximaliseren.

Hoe kom je erachter welke videokaart je hebt
Hoe kom je erachter welke videokaart je hebt

Computerdocumentatie

Het videokaartmodel is een van de belangrijkste kenmerken van elke computer en daarom worden bij aankoop de adapterparameters aangegeven in de specificatie en in de documentatie van de gekochte apparatuur. Het model van de videokaart kan zelfs op de kassabon worden vermeld als de computer in een grote bouwmarkt is gekocht. Als je je laptop in een winkel hebt gekocht, kun je de informatie gebruiken op de doos die bij het apparaat is geleverd.

De ID van de videokaart begint met de naam van het bedrijf (bijvoorbeeld Nvidia, ATI of Palit). De naam wordt gevolgd door de numerieke en letteraanduiding van het huidige model, samen met de modellijn (bijvoorbeeld GeForce). Daarna wordt het door de fabrikant opgegeven modelnummer (bijvoorbeeld 350) bepaald met de modelidentificatie (350GT of 350M). De letter M aan het einde van de naam van de videokaart geeft aan dat er een mobiele versie van de videokaart met lagere prestaties en stroomverbruik voor laptops is geïnstalleerd.

Officiële website van de fabrikant of winkel

U kunt de versie van de videokaart achterhalen door naar de officiële website van de fabrikant of verkoper van uw computer (laptop) te gaan. Als de computer die u hebt gekocht in de online winkel wordt gepresenteerd, kunt u uw model vinden en de kenmerken ervan bekijken, die het adaptermodel en de bijbehorende parameters aangeven.

Apparaat beheerder

Om uw grafische kaartmodel te achterhalen, kunt u naar Windows Apparaatbeheer gaan. Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling "Computer" en selecteer "Eigenschappen". Klik in het linkerdeel van het venster op de link "Apparaatbeheer". Selecteer in de lijst met kaarten die op uw computer zijn geïnstalleerd "Videoadapters" door op de overeenkomstige regel te klikken. Als het stuurprogramma voor de grafische kaart met het besturingssysteem is geïnstalleerd, ziet u uw apparaatmodel. In de nieuwste versies van Windows wordt in de regel het videokaartmodel correct bepaald.

Een alternatieve methode om het model van de geïnstalleerde videokaart te achterhalen is het HWiNFO-programma. Hiermee kunt u de apparatuur die op de computer is geïnstalleerd scannen en de namen van alle gebruikte apparaten weergeven. Het programma is helemaal gratis en kan worden gedownload op de website van de ontwikkelaar. Nadat u de applicatie hebt gedownload, installeert u deze en voert u deze uit via het menu "Start" of via een snelkoppeling op het bureaublad. Klik op de knop Detecteren (Scannen) en wacht tot de scanprocedure is voltooid en alle benodigde informatie op het scherm wordt weergegeven.

Aanbevolen: