Hoe Kom Je Erachter Welke Geluidsdriver Je Nodig Hebt?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welke Geluidsdriver Je Nodig Hebt?
Hoe Kom Je Erachter Welke Geluidsdriver Je Nodig Hebt?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Geluidsdriver Je Nodig Hebt?

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Geluidsdriver Je Nodig Hebt?
Video: How to download motherboard drivers in Telugu |Download Laptop or Desktop motherboard drivers telugu 2024, April
Anonim

Tegenwoordig koopt bijna niemand nog losse geluidskaarten. In moderne moederborden zijn geluidskaarten geïntegreerd, wat zorgt voor een goede geluidskwaliteit. Maar net als bij alle andere apparatuur kunnen ook geluidskaarten defect raken. Heel vaak kan de afwezigheid van geluid op de computer worden gecorrigeerd door het stuurprogramma opnieuw op de geluidskaart te installeren.

Hoe kom je erachter welke geluidsdriver je nodig hebt?
Hoe kom je erachter welke geluidsdriver je nodig hebt?

Noodzakelijk

Computer, TuneUp Utilities-programma, internettoegang

instructies:

Stap 1

U kunt erachter komen welk stuurprogramma nodig is met behulp van de systeemmethode en met behulp van speciale hulpprogramma's. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer en selecteer de optie Apparaatbeheer. Zoek de regel "Geluidsapparaten" en klik er tegenover op de pijl. De naam van de geluidskaart die op uw computer is geïnstalleerd, verschijnt. Als u de naam kent, downloadt u het vereiste stuurprogramma van internet.

Stap 2

Als je het tabblad "Geluidsapparaten" hebt geopend en in plaats van de naam van je geluidskaart staat er "Onbekende hardware", gebruik dan een andere methode. Download TuneUp Utilities, een diagnose- en afstemmingsprogramma voor uw computer. Installeer het op uw computer.

Stap 3

Voer het programma uit. Na de eerste keer opstarten begint het uw computer te scannen op problemen. Als u wilt, kunt u dit proces onderbreken door op "Annuleren" te klikken. Als je wacht tot de scan klaar is, ga dan akkoord met de suggestie van het programma om de problemen op te lossen. Nu heb je toegang tot het hoofdmenu van het programma.

Stap 4

Selecteer in het bovenste venster van het programma het tabblad "Problemen oplossen" en klik op de regel "Systeeminformatie weergeven". Selecteer vervolgens het tabblad "Apparaten". Let op het onderste venster "Geluidsapparaten". Zoek in dit venster het opschrift "Line In". Tegenover dit opschrift staat een regel met de naam van het stuurprogramma dat uw geluidskaart gebruikt. In dit venster wordt ook aanvullende informatie weergegeven over de audiohardware van uw computer.

Stap 5

Om naar stuurprogramma's te zoeken, kunt u een internetbrowser gebruiken of het DriverPack Solution-programma downloaden. Het zal automatisch stuurprogramma's voor uw geluidskaart vinden en installeren.

Aanbevolen: