Hoe Kom Je Erachter Welke Codec Je Nodig Hebt

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Welke Codec Je Nodig Hebt
Hoe Kom Je Erachter Welke Codec Je Nodig Hebt

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Codec Je Nodig Hebt

Video: Hoe Kom Je Erachter Welke Codec Je Nodig Hebt
Video: Heb je invloed op hoe lang je wordt? | UITGEZOCHT #35 2024, April
Anonim

Het is triest om te ontdekken dat de video waarnaar u zo hard hebt gezocht op internet, niet op uw computer wil worden afgespeeld. Dit probleem kan echter worden opgelost door te bepalen met welke codec het bestand is verpakt en deze codec op het systeem te installeren.

Hoe kom je erachter welke codec je nodig hebt
Hoe kom je erachter welke codec je nodig hebt

Noodzakelijk

  • - VideoInspector-hulpprogramma;
  • - GSpot-hulpprogramma;
  • - browser.

instructies:

Stap 1

Met behulp van het hulpprogramma VideoInspector kunt u eenvoudig bepalen waar de video over beschikt en met een beetje geluk kunt u zelfs de ontbrekende codec van internet downloaden. Open hiervoor het videobestand in VideoInspector. Dit kan worden gedaan met behulp van de opdracht "Openen" in het menu "Bestand". U kunt op de knop "Bladeren" klikken, het gewenste bestand selecteren in het venster dat wordt geopend en op de knop "Openen" klikken.

Stap 2

Bekijk informatie over de codecs die zijn gebruikt om het videobestand te coderen. Het is te zien in de velden "Video" en "Audio". In het veld rechts van de informatie over videoresolutie, framerate, bitrate en codec kun je een melding zien of de codec in het systeem is geïnstalleerd.

Stap 3

Als de codec niet is geïnstalleerd, kunt u met het programma de codec op internet vinden en op uw computer installeren. Om dit te doen, moet u ervoor zorgen dat u toegang heeft tot internet. Klik op de knop "Download", die zich onder de melding over de aan- of afwezigheid van de codec in het systeem bevindt. Als dit lukt, wordt in het browservenster dat u standaard gebruikt, een pagina geopend met een lijst met directe koppelingen naar bestanden voor het installeren van de codec.

Stap 4

Het kan blijken dat het zoeken naar de juiste codec niets oplevert. Ook in dit geval is er een uitweg. Feit is dat elke codec zijn eigen FourCC-code heeft. Het kan worden gevonden met behulp van de opdracht "FourCC Editor" in het menu "Extra". De vierlettercombinatie in het veld "Streamformaat" is de gewenste FourCC-code. Door het als zoekwoord te gebruiken, kunt u de ontbrekende codec op internet vinden.

Aanbevolen: