Routering Controleren?

Inhoudsopgave:

Routering Controleren?
Routering Controleren?

Video: Routering Controleren?

Video: Routering Controleren?
Video: How to monitor your network devices ( PC , Server , Router , Printer , ... ) | NETVN 2024, April
Anonim

Routing speelt een belangrijke rol in het interworkingproces. Dit is in de eerste plaats de procedure voor het afleveren van een bericht van het ene subnet naar het andere. En als de uitwisseling van informatie mislukt, is het noodzakelijk om de prestaties van dit systeem te controleren.

Routering controleren?
Routering controleren?

Het is nodig

Een computer met een netwerkverbinding

instructies:

Stap 1

Controleer uw TCP / P-configuratie met IPConfig. Klik hiervoor op de knop "Start" en selecteer "Uitvoeren", voer het commando "cmd" in. Om een gedetailleerd configuratierapport voor alle interfaces te krijgen, specificeert u de parameter / all voor IPConfig. Met dit rapport kunt u alle fouten in de netwerkconfiguratie van uw computer zien.

Stap 2

Gebruik ping-tools om de connectiviteit van uw computer met andere apparaten in het netwerk te testen. Stel het loopback-adres in met het ping-commando 127.0.0.1. Als de feedback eindigt met een fout, kan worden geconcludeerd dat de IP-stack niet reageert.

Stap 3

Raadpleeg het IP-adres van uw computer om te zien of deze is toegevoegd aan het netwerk. Als er geen fouten in de routeringstabel staan, eindigt dit proces op het loopback-adres 127.0.0.1.

Stap 4

Als de loopback-controle is gelukt, maar het IP-adres reageert nog steeds niet, dan is er een mogelijkheid dat er een probleem is in de routeringstabel van het stuurprogramma van de netwerkadapter.

Stap 5

Typ ping het IP-adres van de gateway om te controleren of de gateway werkt en communiceert met de lokale host op het lokale netwerk. Als de oproep mislukt, ligt het probleem bij de netwerkadapter, router of ander netwerkapparaat.

Stap 6

Controleer de connectiviteit via de router. Het ping-commando helpt u hierbij: het IP-adres van de externe host. Als de oproep mislukt, kunt u er zeker van zijn dat het probleem in de netwerkapparaten tussen de computers zit.

Stap 7

Test de router met behulp van de PathPing-tool. Dit zal helpen bij het identificeren van pakketverlies op routes waarbij meerdere hops betrokken zijn. Om dit te doen, moet u via PathPing contact opnemen met de externe host. Typ de opdracht pathping Het IP-adres van de host die u bezoekt.

Stap 8

Gebruik Rout-faciliteiten. Voer het commando route print in en je ziet de routeringstabel. Om IP-datagrammen tussen twee knooppunten uit te wisselen, is het noodzakelijk om routes naar elkaar te hebben, of om standaard gateways te gebruiken, waar deze routes al bestaan.

Aanbevolen: