Hoe De Opdrachtregel Te Gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe De Opdrachtregel Te Gebruiken
Hoe De Opdrachtregel Te Gebruiken

Video: Hoe De Opdrachtregel Te Gebruiken

Video: Hoe De Opdrachtregel Te Gebruiken
Video: Linux-handleiding voor beginners 2024, April
Anonim

De opdrachtregel in Windows-besturingssystemen wordt geleverd als een product met alleen tekst, d.w.z. het heeft geen grafische oorsprong. Met behulp van de opdrachten die in de opdrachtregel worden gebruikt, kunt u enkele acties uitvoeren die niet kunnen worden uitgevoerd met conventionele tools in de grafische modus.

Hoe de opdrachtregel te gebruiken
Hoe de opdrachtregel te gebruiken

Noodzakelijk

Opdrachtregel van Windows-besturingssystemen

instructies:

Stap 1

Het uitvoerbare opdrachtregelbestand op Windows-besturingssystemen is cmd.exe. Dit bestand is te vinden in de map C: WindowsSystem32. Als u nog niet bekend bent met het navigeren door de mappen op uw harde schijf, is het starten van de opdrachtregel veel eenvoudiger. Klik op het menu "Start", selecteer "Uitvoeren", voer in het geopende venster de waarde cmd of cmd.exe in en klik op "OK".

Stap 2

Dit hulpprogramma kan ook op een andere manier worden gestart. Klik op het menu Start, selecteer Programma's, selecteer in de lijst die wordt geopend Accessoires en vervolgens Opdrachtprompt.

Stap 3

Werken met de opdrachtregel omvat het invoeren van enkele opdrachten. Er zijn een aantal commando's die constant worden gebruikt op de commandoregel, dus hun namen zijn tot een minimum ingekort, bijvoorbeeld het cd-commando. Deze opdracht is nodig om naar de opgegeven map te gaan. Voer na het starten van de opdrachtregel de opdracht cd in, gevolgd door het volledige pad naar de map (C: Program FilesPrimer), gescheiden door een spatie.

Stap 4

Om de inhoud van een map naar keuze te bekijken, voert u de opdracht dir in en drukt u op de Enter-toets op uw toetsenbord. Het is ook mogelijk om de resultaten van deze zoekopdracht op te slaan in een willekeurig tekstdocument, waarvan u de naam zelf kunt instellen. Typ bijvoorbeeld in een geopend opdrachtpromptvenster de opdracht dir>rezultat.txt en druk op Enter. De titel van het tekstdocument is willekeurig gekozen, d.w.z. u kunt overschakelen naar een andere optie.

Stap 5

Als u niet tevreden bent met de weergave van waarden in het opdrachtregelvenster, wijzigt u deze naar wens door naar de instellingen te gaan. Dit kan worden gedaan door met de linkermuisknop op de linkerbovenhoek van het programma te klikken door het item "Eigenschappen" te selecteren. Omdat het belangrijkste werk in dit programma vindt plaats met behulp van het toetsenbord, u kunt de instellingensectie oproepen door op verschillende toetsen te drukken: druk op de toetscombinatie Ctrl + Space en klik vervolgens op het item "Eigenschappen".

Stap 6

Meestal zijn in het opdrachtregelvenster de instellingen voor het weergeven van het lettertype, de grootte en kleur onderhevig aan verandering. Maar dit zijn niet de enige wijzigingen die het waard zijn om in dit programma aan te brengen. Vergeet niet dat de opdrachtregel, ook al is deze gebouwd op het werken met tekst, ook grafische mogelijkheden heeft. Activeer de optie "Selecteren met de muis" in het blok "Bewerken", dit bespaart kostbare tijd die wordt besteed aan het overbrengen van de gewenste waarde naar een apart document.

Aanbevolen: