Kopiëren Annuleren

Inhoudsopgave:

Kopiëren Annuleren
Kopiëren Annuleren

Video: Kopiëren Annuleren

Video: Kopiëren Annuleren
Video: ICT TopTip #73 - tekst uit afbeelding kopiëren 2024, Mei
Anonim

ITunes voor Apple-apparaten maakt automatisch een back-up om gegevensverlies te voorkomen in het geval van een apparaatstoring. Soms duurt het maken van een back-up van bestanden echter lang en moet het worden uitgeschakeld.

Kopiëren annuleren
Kopiëren annuleren

instructies:

Stap 1

Om automatisch kopiëren tijdens synchronisatie uit te schakelen, moet u enkele parameters van de configuratiebestanden handmatig aanpassen. Als u iTunes op Windows gebruikt, bewerkt u het bestand iTunesPrefs.xml in de gebruikersmap onder de submap AppData / Roaming / Apple Computer / iTunes. Om naar de AppData-map te gaan, schakelt u de weergave van verborgen mappen in de instellingen van het venster "Extra" - "Mapopties" - "Beeld" - "Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven" in.

Stap 2

Kopieer iTunesPrefs.xml naar een andere map als back-up, zodat u deze in geval van onjuiste wijzigingen kunt herstellen. Open het bestand met een willekeurige teksteditor (bijvoorbeeld Kladblok). Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het document en selecteer "Openen met".

Stap 3

Ga naar de regel Gebruikersvoorkeuren. Voer na het eerste dicteerblok de opdracht in: AutomaticDeviceBackupsDisableddHJ1ZQ ==

Stap 4

Sla uw wijzigingen op en start iTunes opnieuw. Het kopiëren wordt nu niet automatisch uitgevoerd, maar pas nadat u met de rechtermuisknop op het apparaat hebt geklikt en het item "Kopiëren" hebt geselecteerd.

Stap 5

Als u MacOS gebruikt, opent u Terminal vanuit het menu en voert u de opdracht in: defaults write com.apple.iTunes AutomaticDeviceBackupsDisabled -bool true Hiermee wordt automatische back-up uitgeschakeld. Als u wilt terugkeren naar de standaardinstellingen, voert u dezelfde opdracht in, maar vervangt u het kenmerk true door false.

Aanbevolen: