Geluidseffecten Instellen

Inhoudsopgave:

Geluidseffecten Instellen
Geluidseffecten Instellen

Video: Geluidseffecten Instellen

Video: Geluidseffecten Instellen
Video: Zelf GELUIDSEFFECTEN maken voor bij je overgangen | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

De sectie geluidseffecten is meestal aanwezig in de algemene instellingen van het Windows-besturingssysteem. Door de juiste waarden en opties in te stellen, kunt u de geluidskwaliteit aanzienlijk verbeteren en het geluid interessanter maken.

Geluidseffecten instellen
Geluidseffecten instellen

instructies:

Stap 1

Zoek het pictogram voor geluidsinstellingen op de taakbalk in de rechterbenedenhoek van uw scherm. Als je er met de linkermuisknop op klikt, verschijnt er een volumebalk, waarmee je het geluid kunt optellen of aftrekken, en ook helemaal kunt uitschakelen. Door met de rechtermuisknop op het pictogram te klikken, ziet u een contextmenu.

Stap 2

Selecteer de optie "Volumeregeling openen" in het contextmenu. Hiermee wordt het geavanceerde audiovolume-instellingenmenu geopend, waar u niet alleen het algehele volume kunt instellen, maar ook de parameters van andere aangesloten audioapparaten: microfoon, line-out-apparaten, schijfrecorders, enz. U kunt hier ook de geluidsbalans specificeren.

Stap 3

Ga naar het menu Audio-instellingen door het venster Geluiden en audioapparaten te openen. Op het hoofdtabblad kunt u het volume van de luidsprekers aanpassen en de nodige parameters voor hen instellen, bijvoorbeeld hun type en nummer aangeven. Als uw computer is aangesloten op een 5: 1-systeem, moet u dit specificeren, anders kunt u het surround-effect niet goed aanpassen.

Stap 4

Als er een geluidskaart op uw computer is aangesloten, ziet u een extra tabblad met zijn naam. Het bevat extra parameters die op dit specifieke apparaat kunnen worden ingesteld. Zoek het tabblad Effecten of Effecten en selecteer de juiste instellingen.

Stap 5

Klik op de knop "Test" om de ingestelde geluidsparameters en effecten te testen. Volg de instructies op het scherm. Het systeem voert een instellingscontrole uit waarbij u geluid uit verschillende luidsprekers kunt horen. Zorg ervoor dat het geluid van alle aangesloten apparaten goed is afgestemd.

Aanbevolen: