Een Kaart Bewerken

Inhoudsopgave:

Een Kaart Bewerken
Een Kaart Bewerken

Video: Een Kaart Bewerken

Video: Een Kaart Bewerken
Video: Introductie kaarten maken met TopoMania 2024, Mei
Anonim

De meeste strategiespellen bieden gebruikers de mogelijkheid om spelscenario's onafhankelijk te wijzigen: helemaal opnieuw maken en bestaande scenario's bewerken. Dus de cultus "Heroes of Might and Magic" heeft hun eigen editor voor het maken en bewerken van kaarten. Je kunt de "Heroes"-kaart bewerken in een apart programma dat is opgenomen in het algemene spelpakket. Bij het wijzigen van het terrein en de gespecificeerde parameters van de kaart, is het de moeite waard om rekening te houden met de voorwaarden voor het functioneren ervan. Om fouten en inconsistenties als gevolg van het wijzigen van de kaart te detecteren, is er een speciale optie in de editor.

Een kaart bewerken
Een kaart bewerken

Het is nodig

Een compleet pakket van de geïnstalleerde strategie "Heroes of Might and Magic" van de derde editie

instructies:

Stap 1

Ga naar de algemene map van het spel dat op de schijf is geïnstalleerd. Voer het bestand h3maped.exe uit. Er verschijnt een venster van de grafische editor van kaarten voor het spel "Heroes of Might and Magic" -3.

Stap 2

Open de kaart die u wilt wijzigen in de editor. Selecteer hiervoor de menu-items "Bestand" - "Open …". De kaart wordt weergegeven in het editorvenster. Wijzigingen moeten in het hoofdvenster worden aangebracht. Aan de rechterkant van het venster bevindt zich een minikaart voor het overzicht en een paneel met kaartobjecten.

Stap 3

Om een object op de kaart te selecteren, klikt u op een pictogram op de onderste werkbalk. Met de verschenen "poot" van de muis, verplaats of selecteer het object dat je nodig hebt. Als u een object naar een ongeldige positie probeert te slepen, verandert de muiscursor in een verbodsteken. En wanneer je een object op zo'n plek loslaat, keert het object direct terug naar zijn oorspronkelijke positie.

Stap 4

Elk object op de kaart kan worden verwijderd. Selecteer hiervoor het object met de muis en druk op de toets "Verwijderen" op het toetsenbord.

Stap 5

Zoek de categorie om een nieuw object aan de kaart toe te voegen. Alle objecten zijn opgenomen in specifieke categorieën. Categorieën worden geopend door op de overeenkomstige knop op de onderste werkbalk te klikken. Beweeg de muiscursor over een willekeurige paneelknop en lees de contextuele hint.

Stap 6

Selecteer de gewenste objectcategorie door met de muis te klikken. Alle beschikbare objecten verschijnen in het paneel aan de rechterkant. Pak de gewenste met de muis, sleep deze naar de kaart en laat hem over de plaatsing vallen. Houd er rekening mee dat de positie voor de locatie op de kaart vrij moet zijn.

Stap 7

Nadat je een nieuw object op de kaart hebt geplaatst of de locatie van het oude hebt gewijzigd, bereken je of het nu beschikbaar is voor de helden om te naderen. Om dit te doen, selecteert u de items "Tools" - "Check Map" in het editormenu. Er verschijnt een venster op het scherm met informatie over mogelijke fouten op de kaart. Corrigeer de gevonden fouten als u ze niet met opzet voor deze kaart hebt ingesteld.

Stap 8

Om helden van een specifieke kleur te bewerken, schakel je het selectievakje voor hun speler in het menu "Speler:" in.

Stap 9

Om nieuwe voorwaarden en parameters van het spel in te stellen, opent u het menu-item "Extra" - "Kaartspecificaties". Stel in het venster dat verschijnt de opties en eigenschappen in van de game die je nodig hebt. Schakel tegelijkertijd naar verschillende tabbladen van de specificatie.

Stap 10

Sla uw wijzigingen op de kaart op. Selecteer hiervoor de menu-items "Bestand" - "Opslaan als …". Voer een nieuwe naam in voor de kaart en klik op de knop Opslaan. De bewerkte kaart wordt opgenomen.

Aanbevolen: