Een Sjabloon Bewerken

Inhoudsopgave:

Een Sjabloon Bewerken
Een Sjabloon Bewerken

Video: Een Sjabloon Bewerken

Video: Een Sjabloon Bewerken
Video: Modifying Word 2016 Existing Templates 2024, Mei
Anonim

Het bewerken van een sjabloon is vergelijkbaar met het bewerken van een gewoon document. Er is slechts een klein verschil in de noodzaak om een sjabloon te openen, geen document. Aan de ene kant is het verschil heel klein, maar aan de andere kant is het toch merkbaar, omdat een sjabloon nog steeds geen document is.

U kunt een sjabloon op dezelfde manier bewerken als een gewoon document
U kunt een sjabloon op dezelfde manier bewerken als een gewoon document

instructies:

Stap 1

Selecteer de opdracht Bestand -> Opslaan. Op het scherm zouden we het taakvenster "Document maken" moeten zien.

Stap 2

Selecteer het gewenste sjabloon uit de lijst of klik op de link "Op mijn computer" om het sjabloon vanaf de harde schijf te openen. Maar in feite openen we geen sjabloon, maar een nieuw document dat erop is gebaseerd. Dat wil zeggen, we gebruiken de link naar de sjabloon, en niet de sjabloon zelf.

Stap 3

Veranderingen maken. Zoals hierboven vermeld, wordt de sjabloon op dezelfde manier bewerkt als elk ander document. Vergeet alleen niet dat we niet met een document te maken hebben, maar met een sjabloon. Daarom zullen alle wijzigingen in de tekst of stijlen leiden tot wijzigingen in de sjabloon en vervolgens als dezelfde sjabloon op de harde schijf worden opgeslagen.

Stap 4

Vervolgens slaan we de gewijzigde sjabloon op door de opdracht Bestand -> Opslaan als te kiezen. We kennen er een nieuwe naam aan toe, dan blijft het originele sjabloon ongewijzigd. Selecteer vervolgens in de vervolgkeuzelijst "Bestanden van het type" de waarde "Documentsjabloon" en klik op de knop "Opslaan".

Stap 5

Vaak is het handiger om een reeds bestaand sjabloon te wijzigen volgens de hierboven beschreven methode dan te zoeken naar het benodigde sjabloon op de harde schijf. Feit is dat de plekken waar Word documentsjablonen opslaat niet zo makkelijk te vinden zijn, omdat de plek niet zo goed gekozen is. In Windows XP worden alle gebruikersgegevens opgeslagen in de map Documents and Settings. Het bevat een andere map - Application Data. In deze map slaan veel toepassingen gebruikersspecifieke gegevens op.

Stap 6

Als u de gewenste sjabloon wilt vinden, zoekt u eerst de map Microsoft en vervolgens een map met de naam Sjablonen. Het adres van de map ziet er als volgt uit: C: / Documents and Settings / Users_Name / Application Data / Microsoft / Templates, waarbij Users_Name de naam is van de momenteel actieve gebruiker.

Aanbevolen: