Een Tabel Bewerken In Word

Inhoudsopgave:

Een Tabel Bewerken In Word
Een Tabel Bewerken In Word

Video: Een Tabel Bewerken In Word

Video: Een Tabel Bewerken In Word
Video: Eenvoudige tabel maken en aanpassen in Word 2024, Mei
Anonim

Soms is het na het maken van een tabel nodig om deze te bewerken: kolommen en rijen toevoegen of verwijderen, cellen selecteren, het lettertype wijzigen … MS Word biedt vele manieren om met tabellen te werken.

https://netzor.org/uploads/posts/2010-07/1278675589 4
https://netzor.org/uploads/posts/2010-07/1278675589 4

Tabelelementen markeren

Voor het bewerken is het noodzakelijk om de hele tabel of de afzonderlijke elementen ervan te selecteren. Het is het handigst om aangrenzende elementen met de muis te selecteren. Plaats de cursor op de gewenste plaats, houd de linkerknop ingedrukt en sleep de muis horizontaal of verticaal. Als u cellen, kolommen of rijen wilt bewerken die niet aan elkaar grenzen, selecteert u een groep elementen met de muis, houdt u de Ctrl-toets ingedrukt en selecteert u een andere groep.

Om een afzonderlijke kolom of rij te selecteren, plaatst u de cursor in een van de cellen. Klik in het menu "Tabel" in het gedeelte "Selecteren" op het gewenste item. Op dezelfde manier kunt u een hele tabel of een enkele cel selecteren.

Als u Word 2010 gebruikt, gaat u in de groep "Hulpmiddelen voor tabellen" naar het tabblad "Tabellay-out" en klikt u op het pictogram "Tabel". Kies in het gedeelte Selecteren Snelle selectie van een groep cellen.

Hoe rijen, kolommen en cellen toe te voegen

Plaats in Word 2003 de cursor in de cel waar naast u een nieuwe rij, kolom of cel wilt laten verschijnen. Geef in het menu "Tabel" in de groep "Invoegen" het gewenste element en de invoegmethode op.

Klik in Word 2010 met de rechtermuisknop op de gewenste cel en selecteer de opdracht "Plakken" in het contextmenu.

Een tabel en zijn elementen verwijderen

Selecteer met de muis de te verwijderen elementen of de hele tabel. Als u Word 2003 gebruikt, kiest u in het menu "Tabel" in de groep "Verwijderen" de gewenste opdracht. Om de hele tabel te verwijderen, moet u op "Selecteren" in het menu "Tabel" klikken.

In Word 2010 bevindt de knop Verwijderen zich op het tabblad Indeling onder Hulpmiddelen voor tabellen. Geef het item op en hoe u het kunt verwijderen.

Als u de inhoud van de tabel wilt verwijderen, selecteert u deze met de muis en drukt u op Delete. Rijen, kolommen en cellen worden op dezelfde manier gewist.

Kolombreedte en rijhoogte wijzigen

Plaats de muisaanwijzer op de rand van de kolom of rij waarvan u het formaat wilt wijzigen. Wanneer de aanwijzer verandert in twee pijlen die in verschillende richtingen wijzen, houdt u de linkerknop ingedrukt en sleept u de rand met de muis in de gewenste richting.

Werken met cellen

Als u een enkele cel in kolommen en rijen wilt splitsen, klikt u er met de rechtermuisknop op. Gebruik in Word 2003 de opdracht Cellen splitsen en geef het gewenste aantal kolommen en rijen op. In Word 2010 voert de opdracht Cellen splitsen deze taak uit.

Als u meerdere cellen in één wilt samenvoegen, selecteert u de aangrenzende cellen met de muis, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de opdracht "Cellen samenvoegen" in het contextmenu.

U kunt de horizontale of verticale positie van de tekst in de cel kiezen. Klik met de rechtermuisknop op de cel en vervolgens op Tekstrichting in het vervolgkeuzemenu. Geef in het gedeelte Oriëntatie van het richtingvenster de gewenste locatie op.

Aanbevolen: