Een Word-document Ontgrendelen

Inhoudsopgave:

Een Word-document Ontgrendelen
Een Word-document Ontgrendelen

Video: Een Word-document Ontgrendelen

Video: Een Word-document Ontgrendelen
Video: Word: bewerkingen beperken 2024, Mei
Anonim

Microsoft Word biedt gebruikers de mogelijkheid om bescherming in te stellen voor de documenten die ze maken. Maar als u het wachtwoord lang geleden hebt ingesteld, kunt u het gemakkelijk vergeten. Het is in dergelijke gevallen dat programma's waarmee u de verloren toegang kunt herstellen, erg handig worden. Wat moet er worden gedaan om de beveiliging van een document te verwijderen?

Een Word-document ontgrendelen
Een Word-document ontgrendelen

Noodzakelijk

Wizard voor Word-wachtwoordherstel

instructies:

Stap 1

Download de wizard Word-wachtwoordherstel van internet. Houd er rekening mee dat het programma shareware is. Daarom moet u bij langdurig gebruik een licentie aanschaffen of op zoek gaan naar een gratis analoog. Let ook op met welke documenten, met welke versies van MS Office het programma kan werken. Installeer de applicatie op uw harde schijf. Opgemerkt moet worden dat de keuze van dergelijke programma's vrij breed is. Bovendien is het principe van hun werk praktisch hetzelfde.

Stap 2

Voer het programma uit. Het hoofddialoogvenster verschijnt. Om te beginnen met het verwijderen van wachtwoorden, moet u het betreffende bestand specificeren. Om dit te doen, klikt u op het pictogram "Openen" op de hoofdwerkbalk of selecteert u het juiste item in het hoofdmenu. Daarna verschijnen er tabbladen in de werkruimte. Het proces van het raden van het wachtwoord voor dit document wordt automatisch gestart omdat er al een standaardprofiel is. Als het wachtwoord is gedefinieerd, verschijnt het in het bijbehorende tabblad "Status / Documentbeveiliging", zo niet, ga dan naar stap 3.

Stap 3

Configureer of selecteer het gewenste zoek- en wachtwoordverwijderingsprofiel. Gebruik hiervoor het hoofdmenu "Extra / Profielbeheer…" of het pictogram "Profielbeheerders" op de hoofdwerkbalk. In het dialoogvenster "Aanvalsprofielbeheer" dat verschijnt, kunt u de basisparameters configureren voor het selecteren van een wachtwoord. U kunt het standaardprofiel toepassen, u kunt de profielontwerper gebruiken, u kunt handmatig de juiste selectieparameters selecteren.

Stap 4

Selecteer het menu-item "Aanvallen / Hervatten" of druk op de toetsencombinatie Ctrl + Alt + R. Het proces voor het raden van het wachtwoord wordt gestart. Dit kan wat tijd kosten. Na het voltooien van de selectie verschijnt het wachtwoord voor documentbeveiliging op het tabblad "Status / Documentbeveiliging". Dat is alles. Open het document, ga naar "Service / beveiliging verwijderen …", voer het ontvangen wachtwoord in en verwijder de beveiliging van het document.

Aanbevolen: