Een Computer Ontgrendelen Met Een Virus

Inhoudsopgave:

Een Computer Ontgrendelen Met Een Virus
Een Computer Ontgrendelen Met Een Virus

Video: Een Computer Ontgrendelen Met Een Virus

Video: How to Remove Viruses From Your Computer 2022, November
Anonim

Ransomware-infecties komen de laatste jaren steeds vaker voor. Deze virussen blokkeren uw computer, waardoor u deze niet kunt gebruiken. Om ervoor te zorgen dat de computer weer functioneel wordt, moeten deze programma's ofwel geld naar een specifieke rekening overmaken of sms'en naar een kort nummer.

U hoeft niet het een of het ander te doen. Ten eerste moet je je niet laten leiden door oplichters en ten tweede kan niemand garanderen dat nadat aan deze voorwaarden is voldaan, het schadelijke programma zichzelf zal vernietigen.

Een computer ontgrendelen met een virus
Een computer ontgrendelen met een virus

Het is nodig

Om deze virussen te bestrijden, hebt u mogelijk een opstartbare schijf nodig met de mogelijkheid om het PE-systeem op te starten, of een werkende computer met internettoegang

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende opties om deze frauduleuze programma's tegen te gaan. De eenvoudigste hiervan is proberen op te starten in de veilige modus en het systeem terug te draaien. Druk op F8 tijdens het opstarten van Windows. Het systeem biedt u de keuze uit verschillende downloadopties. Start op in de veilige modus. Als de computer na het opstarten in deze modus niet wordt geblokkeerd, is het mogelijk om zonder veel moeite met het virus om te gaan. Klik op start-programma's-standaard-hulpprogramma's-systeemherstel. Maak een herstel voor de datum waarop u geen problemen had met blokkeren. Herstart. Als er geen blokkering is - download en test het systeem met de gratis antivirus "dr. web cure it”- het zal de overblijfselen van het virus van het systeem verwijderen.

Stap 2

Maar soms gebeurt het dat de computer in de veilige modus nog steeds wordt geblokkeerd door een virus. In dit geval moet u de harde schijf verwijderen en aansluiten op een andere, als goed bekende, computer met een actief antivirusprogramma en nieuwe antivirusdatabases. Controleer uw harde schijf op deze computer en ruim virusbestanden op.

Stap 3

Is er geen werkende computer met antivirus geïnstalleerd in de buurt? In dit geval zal de schijf met de systeemkopie helpen. Met dergelijke PE-schijven kunt u uw computer opstarten vanaf een dvd-station en op het systeem werken door toegang te krijgen tot uw lokale harde schijf. Nadat u vanaf zo'n schijf hebt opgestart, moet u het systeem een ​​paar dagen geleden terugdraaien naar de datum waarop u geen problemen met virussen had. Daarna moet u ook het systeem controleren door een nieuw antivirusprogramma te downloaden.

Populair per onderwerp