Hoe Xserver Te Stoppen?

Inhoudsopgave:

Hoe Xserver Te Stoppen?
Hoe Xserver Te Stoppen?

Video: Hoe Xserver Te Stoppen?

Video: Hoe Xserver Te Stoppen?
Video: Wetenschappelijk Bewezen Tips om te Stoppen met Roken ! - Psycholoog Najla 2024, Mei
Anonim

Volledige bevriezingen op Linux zijn zeer zeldzaam. Als de computer niet meer reageert op muisbewegingen, loopt de zogenaamde X-server vast. In de gebruikelijke zin heeft het niets te maken met servers en is het een programma.

Hoe Xserver te stoppen?
Hoe Xserver te stoppen?

instructies:

Stap 1

Probeer de toetsen "Control", "Alt" en "Backspace" tegelijkertijd in te drukken. De X-server zal crashen en alle applicatiegegevens gaan verloren. U verlaat de console. Merk op dat op sommige Linux-distributies de standaardinstellingen zodanig zijn dat een automatische herstart onmiddellijk volgt na het afsluiten van de X-server.

Stap 2

Om over te schakelen naar een van de tekstconsoles zonder de X-server af te sluiten, drukt u tegelijkertijd op de "Control", "Alt" en F-toets met het nummer dat overeenkomt met het consolenummer. Schakel in de tekstmodus op dezelfde manier tussen consoles, maar zonder de Control-toets te gebruiken. Om terug te keren naar de grafische modus, schakelt u over naar console nummer 5 of 7 (afhankelijk van de distributie en de instellingen).

Stap 3

De eerste console is meestal degene van waaruit de X-server wordt gestart. Ga ernaartoe, druk op "Control" en "C", waarna het crasht. Hierdoor gaan ook alle gegevens in grafische toepassingen verloren en kan een automatische herstart volgen.

Stap 4

In tekstconsoles met alle andere nummers wordt u in de meeste gevallen begroet door een aanmeldings- en wachtwoordinvoerformulier. Om de X-server te kunnen laten crashen, logt u in als de gebruiker namens wie deze is gestart. Voer de opdracht uit:

ps x

Zoek het procesnummer dat overeenkomt met de X-server. Voer het kill-commando uit met het argument dat overeenkomt met dit nummer. De server wordt afgesloten met de gevolgen zoals beschreven in de vorige stappen.

Stap 5

Soms moet de X-server worden gestart in plaats van gestopt. Voer hiervoor de opdracht uit vanaf de console:

startx

Onthoud dat het in de meeste gevallen onmogelijk is om twee van dergelijke servers tegelijkertijd (bijvoorbeeld als twee verschillende gebruikers) op dezelfde machine te laten draaien.

Corrigeer de inhoud van het xorg.conf-bestand, indien nodig, voordat u de server opnieuw start, of lees de tips voor probleemoplossing met behulp van de Lynx- of Links-consolebrowser.

Aanbevolen: