Hoe Te Stoppen Met Afdrukken Op De Printer

Inhoudsopgave:

Hoe Te Stoppen Met Afdrukken Op De Printer
Hoe Te Stoppen Met Afdrukken Op De Printer

Video: Hoe Te Stoppen Met Afdrukken Op De Printer

Video: Hoe Te Stoppen Met Afdrukken Op De Printer
Video: Problemen met afdrukken en scannen oplossen met behulp van HP Print and Scan Doctor | HP-printers|HP 2024, April
Anonim

Er zijn momenten waarop de printer een bestand begint af te drukken, maar daarvoor zijn niet alle afdrukparameters correct ingesteld. In dergelijke gevallen moet u niet wachten tot het klaar is, omdat verf en papier tevergeefs worden verspild. U kunt het afdrukken van het bestand eenvoudig onderbreken, vervolgens de gewenste parameters corrigeren en opnieuw afdrukken. Dit bespaart tijd, inkt en papier.

Hoe te stoppen met afdrukken op de printer
Hoe te stoppen met afdrukken op de printer

Het is nodig

computer, printer, printersoftwareschijf

instructies:

Stap 1

De handigste manier om het afdrukken te stoppen, is via de printersoftware. Als u nog geen extra software voor de printer hebt geïnstalleerd, doe dit dan. Gebruik hiervoor de schijf die bij de printer moet worden geleverd. Als u om de een of andere reden geen aanvullende software hebt, kunt u deze downloaden van de officiële website van de fabrikant van uw printermodel.

Stap 2

Wanneer u begint met het afdrukken van een bestand vanuit de printersoftware, verschijnt er een dialoogvenster met informatie over de afdrukstatus. Onderaan het venster staat een regel "Afdrukken annuleren", door erop te klikken stopt de printer met het afdrukken van het bestand. Als u het dialoogvenster Afdrukstatus niet kunt vinden, is het waarschijnlijk geminimaliseerd in de werkbalk (in de linkerbenedenhoek van het bureaublad). Zoek gewoon uw printerpictogram erop en dubbelklik erop. Dit zal het dialoogvenster uitvouwen.

Stap 3

Als u een printer gebruikt zonder extra software, kunt u een andere methode gebruiken om te voorkomen dat de printer afdrukt. Klik op "Start", selecteer het menu "Configuratiescherm" en daarin - het onderdeel "Printers en faxapparaten". Afhankelijk van het besturingssysteem kan de naam van de component verschillen. In Windows 7 heet dit onderdeel bijvoorbeeld Apparaten en printers weergeven. Het belangrijkste is om het woord "Printers" te hebben. Er verschijnt een lijst met printers die op uw computer zijn aangesloten. In het geval van een thuis-pc is dit hoogstwaarschijnlijk slechts één printer. Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram.

Stap 4

Er verschijnt een contextmenu waarin u de opdracht "Bekijk afdrukwachtrij" selecteert. Selecteer in het dialoogvenster dat verschijnt het document dat u niet meer wilt afdrukken. Om dit te doen, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u de opdracht "Ongedaan maken". Bevestig in het venster dat verschijnt de annulering van het afdrukken door op "Ja" te klikken. U kunt vanuit dit venster ook het afdrukken van alle geplande documenten annuleren.

Aanbevolen: