Hoe Pdf-formaat Te Installeren

Inhoudsopgave:

Hoe Pdf-formaat Te Installeren
Hoe Pdf-formaat Te Installeren

Video: Hoe Pdf-formaat Te Installeren

Video: Hoe Pdf-formaat Te Installeren
Video: FREE Options to Sign PDF | Make an Electronic Signature 2024, Mei
Anonim

Het pdf-formaat (Portable Document Format) is voornamelijk bedoeld voor de presentatie van gedrukte producten in elektronische vorm, maar door het gebruik ervan is het mogelijk om documenten te creëren die multimedia-elementen bevatten die niet bedoeld zijn om af te drukken. Tot 2008 was het formaat eigendom van en exclusief eigendom van Adobe Systems Corporation. Nu kunnen externe ontwikkelaars echter ook programma's maken om met dit nu open formaat te werken, dat zijn populariteit aanzienlijk heeft vergroot.

Hoe pdf-formaat te installeren
Hoe pdf-formaat te installeren

instructies:

Stap 1

Installeer een documentviewer in deze indeling als er geen toepassing is gekoppeld aan de pdf-extensie op uw besturingssysteem. Als u dergelijke documenten alleen wilt lezen en niet zelf wilt maken, kunt u het beste een programma gebruiken van het bedrijf Adobe Systems zelf, dat dit formaat heeft ontwikkeld. De applicatie heet Adobe Reader en wordt gratis verspreid, en u kunt de nieuwste versie downloaden op de website van het bedrijf - https://get.adobe.com/reader/. Na het downloaden en installeren wordt elk bestand dat u uitvoert met de extensie pdf door het besturingssysteem naar dit programma verzonden. Bovendien kunt u dergelijke documenten bijvoorbeeld direct in de browser bekijken als ze op internet op u afkomen

Stap 2

Gebruik online services als u met bestanden van dit formaat moet werken zonder de juiste software op uw computer te installeren. Dergelijke services vereisen in de regel registratie en daarna kunnen ze zowel pdf-documenten bekijken als maken. Deze omvatten bijvoorbeeld Google Docs, FreePDF.org, acrobat.com, pdfescape.com en anderen.

Stap 3

Koppel de extensie pdf aan een programma om dergelijke bestanden te bekijken, als het op de computer is geïnstalleerd, maar het besturingssysteem verzendt er geen bestanden van dit formaat naar. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pdf-bestand, open het gedeelte "Openen met" in het pop-upcontextmenu en klik op het item "Programma selecteren". Selecteer in de lijst met applicaties in het geopende venster degene die je nodig hebt, en als het ontbreekt, klik dan op de knop "Bladeren" en zoek het uitvoerbare bestand van het programma op je computer en klik vervolgens op de knop "Openen". Vink na het selecteren van de applicatie het vakje "Gebruik het voor alle bestanden van dit type" aan en klik op "OK".

Aanbevolen: