Een Nieuwe Videokaart Installeren Video

Inhoudsopgave:

Een Nieuwe Videokaart Installeren Video
Een Nieuwe Videokaart Installeren Video

Video: Een Nieuwe Videokaart Installeren Video

Video: Een Nieuwe Videokaart Installeren Video
Video: Grafische kaart hoe werkt het installeren en configureren 2024, Mei
Anonim

Een videokaart is een apparaat met een gespecialiseerde grafische processor en een reeks microschakelingen die ervoor zorgen, die verantwoordelijk is voor het vormen en weergeven van een afbeelding op het beeldscherm en op externe apparaten die op de computer zijn aangesloten. De overgrote meerderheid van moederborden heeft tegenwoordig geïntegreerde grafische adapters, maar een aparte videokaart wordt nog steeds gebruikt om te werken met applicaties die hoge eisen stellen aan de beeldverwerkingssnelheid.

Een nieuwe videokaart installeren video
Een nieuwe videokaart installeren video

instructies:

Stap 1

Schakel het besturingssysteem uit en zet de aan/uit-schakelaar aan de achterkant van de systeemeenheid uit. Als de voeding van uw computer niet over zo'n schakelaar beschikt, koppelt u de netwerkkabel los.

Stap 2

Plaats de systeemeenheid zo dat u gemakkelijk toegang hebt tot het linkerpaneel (voorzijde). Als u hiervoor andere draden op het achterpaneel moet loskoppelen, doe dat dan.

Stap 3

Verwijder het linkerpaneel van de systeemeenheid. In de meeste gevallen vereist dit het losdraaien van twee schroeven op het achterpaneel en het een beetje terugschuiven.

Stap 4

Verwijder de oude videokaart. Om dit te doen, moet u één schroef losdraaien waarmee deze is verbonden met het achterpaneel van de computerbehuizing en deze vervolgens uit de sleuf op het moederbord trekken.

Stap 5

Plaats een nieuwe videokaart in de vrijgekomen sleuf en bevestig het paneel met externe connectoren aan de achterkant van de systeemeenheid met een schroef.

Stap 6

Plaats de linkerrand van de computerbehuizing terug, zet deze vast met schroeven en sluit alle kabels weer aan op het achterpaneel. Sluit de stroomkabel als laatste aan.

Stap 7

Zet de aan/uit-knop aan de achterkant aan en start de computer. Plaats na het laden van het besturingssysteem de optische schijf in de lezer met de videodriver, die in de verzenddoos aanwezig moet zijn.

Stap 8

Als u niet over zo'n schijf beschikt, kunt u de benodigde software downloaden van de website van de fabrikant van de videokaart. Selecteer in het schijfmenu de optie om het stuurprogramma te installeren en volg de instructies in de installatiewizard. Na het einde van zijn werk, zal de computer hoogstwaarschijnlijk opnieuw moeten worden opgestart, en dit zal de installatie van de nieuwe videokaart voltooien.

Aanbevolen: